Hürriyet'in AKP'ye yakın yazarlarından Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesine Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan edilmesini taşıdı.

İttifakın yol haritasının açıklandığı mutabakat metninde yer alan "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır" maddesine dikkat çeken Selvi, "Akşener ile aralarında bu konuda kriz yaşanmıştı. Hem bunu savunup hem de seçimden sonra iki başkanı cumhurbaşkanı yardımcısı yaparak İstanbul ve Ankara’yı altın tepsi içinde AK Parti’ye ikram eder mi? CHP genel merkezindeki konuşması sırasında iki belediye başkanını yanına alması da bunlar benim belediye başkanlarım bunlarla ilgili kararı ben veririm demek değil miydi?" dedi.

Abdulkadir Selvi, yazısının devamında "2024 yerel seçimleri geldiğinde Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı çaığırıp ya belediye başkan adaylığı ya cumhurbaşkanı yardımcılığı birinden birini tercih edin diyebilir" iddiasında bulundu. 

Adayın belirlenmesi sürecinin Kılıçdaroğlu'yla birlikte kazanan diğer isminin de AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia eden Selvi, "Çünkü Erdoğan en çok Kılıçdaroğlu ile yarışmak istiyordu" diye yazdı.

Editör: Duygu Kaya