1965 yılında evlenen Fideli’nin evliliği 9 yıl sonra sona erdi Erkeklere tövbeli şekilde 40 yılını yalnız geçiren kadın, en büyük hayalinin güzel bir düğün seremonisi olduğunu aktardı. “40 yıldır kendimle birlikteyim, bir gün kilisedeyken kendim için özel bir şeyler yapmam gerektiğini hissettim” diye konuşan Fideli, kendisi ile evlenip düğün yapmaya karar verdi.

Kaldığı huzur evinin sahibine gidip tek başına düğün planını anlatan kadın, adamın ilk başta bu fikir karşısında büyük bir şaşkınlığa düştüğünü, sonrasında düğüne sıcak baktığını belirtti. Huzurevinin mülk yöneticisi Rob Geiger de tek kişilik düğünün “inanılmaz bir kadın” olarak tanımladığı Dorothy Fideli’yi onurlandırmanın iyi bir yolu olacağını ifade etti.

Düğün günü için diğer gelinler gibi heyecanlı olduğu aktaran 77 yaşındaki kadın, “Bu benim için duygusal bir andı, çünkü yıllardır hayalini kurduğum bir şeydi. Gelinliğin içinde bu kadar güzel görüneceğimi düşünmemiştim” dedi.

ABD televizyonlarında da yayınlanan Dorothy Fideli’nin düğün görüntüleri büyük ilgi çekti. Sosyal medyada yüzlerce kişi Fideli'ye mutluluklar dilerken, hiç evlenmemiş, nikah masası ne bilmeyen kadınlara şu tavsiyelerde bulundu:

Aşk, dünyadaki en önemli şeydir. Bu dünyayı bir gül bahçesine çevirebilir. Ama eğer kaderinizde aşk yoksa sizi mutlu edecek başka bir şeyler vardır demektir. Ben artık hayatımın benimle ilgili olduğu kısımdayım. Çocuklarım büyüdü, torunlarım var. Yani artık istediğimi yapma sırası bana geldi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz