Gizem TABAN/İZ GAZETE- Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine giderken siyasi partilerde milletvekili aday adayı hareketliliği yaşanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Saadet Partisi (SP), Demokrat Parti (DP) ve Gelecek Partisi’nden oluşan 6’lı masanın İzmir’de önceki süreçte il başkanlığı görevini yapan isimlerden bazıları milletvekilliğine talip oldu.

2577746_1200x627

İzmir’de 2018 yılının ocak ayından 2022 yılının aralık ayına kadar CHP İzmir İl Başkanlığı görevini sürdüren Deniz Yücel, görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.

dsfsdf

2020 yılının ekim ayından 2023 yılının mart ayına kadar DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı yapan Seda Kaya Ösen de görevinden istifa ederek vekilliğe talip oldu.

iyi-parti-izmir-il-baskani-husmen-kirkpinar-milletvekili-aday-adayi-olacagini-acikladi

2018 yılının ekim ayından 2023 yılının ocak ayında yapılan il kongresine kadar İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevini sürdüren Hüsmen Kırkpınar yeni dönemde tekrar aday olmayarak milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yaptı.

sdfsdsdf

İzmir’de 2018’den bu yana Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Erduran da görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.

Editör: Duygu Kaya