İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü filosuna 23 yeni otobüsü daha dâhil etti. Otokar ve Mercedes marka solo otobüsler, başta Bayraklı ve Buca olmak üzere, kent merkezindeki yeni ve genişleyen yerleşim birimlerinin artan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. 

Kimsenin önünde eğilmeden...

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir video paylaşımında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Yapılamaz dediler yaptık, kaynak bulamaz dediler bulduk. Vaatlerimizin yüzde 87'sini hayata geçirdik. Bugün de göreve geldiğimde sözünü verdiğim 500 yeni otobüs hedefini, 692'ye çıkararak vaadimi yüzde 140 oranında gerçekleştirmenin huzuru içerisindeyim. Kimsenin önünde bir milim eğilmeden, sarayın gücü olmadan, şehrimizi birilerine peşkeş çekmeden bunu biz hep birlikte başardık!" ifadelerini kullandı.

Bu gurur bana da yeter, evlatlarıma da!

Soyer, otobüs açılışının olduğu alanda yaptığı açıklamada ise, "Vaatlerimizin yüzde 87'sini hayata geçirmenin huzurunu yaşıyorum. Bu gurur bana da yeter, evlatlarıma da yeter. Bu memleket için son nefesime kadar hizmet etmeye devam edeceğim. Kimsenin ekmeğine yağ sürmeden, rant çetelerine peşkeş çekmeden bunu yapmaya devam edeceğim. Alnımız ak, başımız dik. Daha yürüyecek çok yolumuz var" dedi.

Editör: Duygu Kaya