İZ GAZETE- Bu yıl, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü koronavirüsle mücadele önlemleri nedeniyle, alışık olunan kitlesel nitelikte herhangi bir etkinlik yapılmadan kutlanacağı üzere, İçin Sanat Kolektifi, resimlerle, karikatürlerle, performanslarımızla #1MayısBirlikMücadeleveDayanışmaGünü nde mücadeleye sosyal medya üzerinden, #1MayıstaEmekİçinSanat hashtagiyle, katılacağını bildirdi.

Bildiri şu şekilde;

Bu #1Mayıs meydanlarda değiliz. Onun dışında #heryerdeyiz. Hastanede canımız pahasına #koronavirüs le savaştayız. Kölelik koşullarında #sokağaçıkmayasağı nda, valilik izniyle fabrikalardayız. #Ücretsİzin deyiz, patrona teşvik paketleri açıklanırken. Ekmekteyiz, aştayız. #EvdeKalDemekKolay, evlerin temelinde, sıvasında, bacasındayız. Tencerede, tavada, içinde kaynayan bulgurdayız. Kitapta, kalemde, bu aralar boş kalan dersliklerde, sıralardayız. İzlediğiniz dizide, filmde, dinlediğiniz ezgide, gazetede, dergide, radyoda, televizyonda, kapanan sahnelerdeyiz. Bankada, büroda, laboratuvarlarda, duble yollardayız. Her gün bizleri taşıyan otobüsün şoför koltuğunda, metroda, trende, vapurdayız. Belki meydanlarda değiliz bu #BirMayıs. Onun dışında #BizHerZamanHerYerdeyiz.

Bu 1 Mayıs meydanlarda değiliz. Sonrakine daha güçlü çıkmak için. Daha özgür bir dünyada güvenle #Sokak ları arşınlayabilmek için. Geçici bu durumu #HayatEveSığar diyerek kalıcı yapmaya çalışan egemenlere bir çift sözümüz var; #HayatEveSığmıyor çünkü evde ocak yanmıyor. Çürümüş düzeninizin altında biz emekçiler ve bu güne kadar ezilenler kalmayacak. Dünyayı sırtlayan omuzlarımız sadece dev şirketlerinizi ve dev kasalarınızı büyütmüyor çünkü. Sınıfsız, sömürüsüz bir dünyaya olan umutlarımızı da büyütüyor. Bizleri açlıktan öldüren #koronavirüs değil kokuşmuş ve virüs gibi dünyayı sarmış sisteminiz. Ama biz #buvirüsüdurduracağız.

Bu 1 Mayıs meydanlarda değiliz ama ne #Birlik ten, ne #Mücadele den, ne de #Dayanışma dan vazgeçmedik. Şimdi daha sıkı sarılıyoruz birbirimize. Evlerimizden, balkonlarımızdan, gitmezsek aç kalacağımız iş yerlerimizden en gür sesimizle emeğe şarkılar, şiirler, öyküler okuyacağız. Oyunlar, tiratlar, filmler, umut ve mücadele dolu mesajlar armağan edeceğiz. Resimlerle, karikatürlerle, performanslarımızla #1MayısBirlikMücadeleveDayanışmaGünü nde mücadeleye katılacağız.

Sen de kendi performansınla,

1 Mayıs günü saat 13.00 dan itibaren, tüm sosyal medyadan

#1MayıstaEmekİçinSanat hashtagiyle,

Kendi hashtagini de ekleyerek mücadeleye katıl.

#...İçinSanat

Editör: Haber Merkezi