Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İzmir İl Temsilciliği TED Aliağa Koleji'nden çalışan öğretmenlerin koşullarının iyileştirilmesi için kolejin vakıf yönetim kurulundan randevu almaya çalıştıklarını ama reddedildiklerini açıkladı. 

Yapılan açıklamada, "Öğretmen Sendikası olarak TED Aliağa Koleji Vakıf Yönetiminin unuttukları ilkelerini ve kuruluş amaçlarını örgütlü mücadelemizle hatırlatacağız" denildi.

Randevu taleplerimiz reddedildi

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

TED Aliağa Koleji'nin özveriyle çalışan öğretmenleri ülkemizde her geçen gün daha da ağırlaşan ekonomik şartlar nedeniyle koşullarının iyileştirilmesi için senelerdir mücadele etmektedir.

Öğretmenlerin isteği üzerine Öğretmen Sendikası olarak onları temsilen TED Aliağa Koleji Vakıf Yönetim Kurulundan defalarca almaya çalıştığımız randevu taleplerimiz reddedilmiştir.

Senelerdir canla başla görevini sürdürmesine rağmen asgari ücret dolaylarında çalıştırılan; duymadığınız, görmediğiniz öğretmenler adına buradan TED Aliağa Koleji Vakfı Yönetim Kuruluna sesleniyoruz.

Taleplerini sıraladılar

TED Aliağa Koleji öğretmenleri,

1. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı sözleşmelerinde aylık maaşlarında kamuda çalışan öğretmenlerle eşit maaş olacak şekilde taban maaş düzenlemesi yapılmasını, 2024 Ocak ayından başlayarak Ağustos 2024'ün sonuna kadar yani sözleşme dönemi bitene kadarki süreci kapsayan asgari ücretin yalnızca bin 500 TL üzerindeki aylık maaşlarının da taban maaşa göre güncellenmesini,

2. Öğretmenlerin meslekte çalıştığı yıla göre kıdem farkının belirlenmesi ve kamuda çalışan öğretmen ile eşit hale getirilmesini,

3. Kamuda çalışan öğretmenlere zam yapıldığında TED Aliağa Koleji öğretmenlerine de aynı oranda zam yapılmasını,

4. Her ara zam yapıldığında sözleşmelerinin yapılan artışın yazılarak güncellenmesini,

5. Ek ders ücretine enflasyon oranına göre artış yapılmasını,

6. Nöbet ücretlerinin kamu öğretmeniyle eşit bir şekilde verilmesini,

7. Mesai saatleri dışında yapılan ŞÖK ve veli toplantıları mesai ücretlerinin, bire bir yapılan etüt çalışmaları ek ders ücretlerinin verilmesini,

8. Banka promosyon ücretlerinin kesintisiz olarak öğretmenlere ve tüm personele verilmesini,

9.Öğretmenler adına sendika ile protokol sözleşme imzalanmasını talep etmişlerdir.

Tüm bu taleplere sessiz kalmanız ve öğretmenler üzerinde baskı oluşturmanız durumunda gereken tüm sendikal eylemlilikler değerlendirilecektir. Bilginize...

TED adına utanmıştık ama...

Bilgilendirme:

TED Aliağa Koleji Vakıf Yönetimi velilere yukarıdaki gönderdiği mesajda 2023-2024 yılında eğitim personeline yüzde 113 zam yaptığını açıklamıştır. 2023 Ekim ayında verilen en düşük öğretmen maaşı 12 bin 500 TL'dir. Şu an ise en düşük öğretmen maaşı 18.500, en yüksek öğretmen maaşı 20.000 TL dir. Elimizde mevcut bordro ve banka hesabı görüntüleri olmasına rağmen bizler öğretmen maaşlarını açıklamaya TED adına utanmıştık fakat velilere sadece oran belirtilerek öğretmenlerin maaşlarının yüksekmiş gibi gösterilmesine göz yumamazdık. Öğretmen Sendikası olarak TED Aliağa Koleji Vakıf Yönetiminin unuttukları ilkelerini ve kuruluş amaçlarını örgütlü mücadelemizle hatırlatacağız.

Editör: Duygu Kaya