ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ESHOT atölyelerinde ve otobüslerde şoför olarak çalışan 12 işçinin haksız yere işten atılması sonrasında DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın İzmir 1 No’lu Şubesi grev kararı almıştı. Sendikacılar, grev hayata geçirilmeden bir gün önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile son bir görüşme yapıp, işten atmaların durdurulması konusunda uzlaşmıştı.  Sendikacılar; Buğra Gökçe’nin kendilerinden ESHOT’larda grevi iptal etmelerini talep ettiğini, Aziz Kocaoğlu ile görüşüp işten atmaları durduracağını söylediğini iddia etmişlerdi.

BAŞKAN ‘ÇÖZÜM OLMAZSA KONTAK KAPATIRIZ’ DEMİŞTİ

Bunun üzerine o gece gazetemize açıklama yapan Genel İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, söz aldıklarını ve grevi durdurduklarını ifade etmişti. Gece geç saatlerde gazetemize konuşan Topal, İşten çıkarılan 12 işçi için geri adım atıldı. Bize verilen bilgiye göre Aziz başkan İzmir'de değil. Salı günü gelecek ve müzakereyi Aziz başkanla sürdüreceğiz. Rapordur, verimsizliktir denilen arkadaşların iş çıkışı durduruldu. Hem İzmir'in İZDENİZ grevi konusu, hem de müzakere yolu açıldığı için biz de adım atacağız. İzmir cezalandırılmasın. Yarın eylem kararımız geri alındı. Aziz başkanı bekleyeceğiz. Ama nihai bir çözüm olmazsa, aynı gün kamuoyuna duyurmadan eylemi hayata geçireceğimizin bilinmesini isterim. Sözümüz yerini buldu." ifadelerini kullanmıştı. Gelişmeler üzerine, 3 Ağustos’ta Genel İş 1 No’lu şube grev kararından geri dönerek otobüsleri çalıştırmış, Genel İş 2 No’lu Şube ise grev kararının arkasında durarak yarım gün iş bırakmıştı.

AZİZ KOCAOĞLU İLE GÖRÜŞECEKLER…

Gazetemize ulaşan Genel İş üyesi işçiler, söz konusu 12 arkadaşlarının işten atılma işlemlerinin durdurulmadığını ve bu hafta kesin olarak 12 işçinin iş aktinin feshedildiğini söyledi. Konuya dair sözlerini hatırlattığımız Genel İş 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, “Kontak kapatma kararı için henüz erken” derken, “Kamuoyuna duyurmadan eylemi hayata geçireceğimizin bilinmesini isterim” sözünü sorduğumuzda ise, sendika genel merkezinin Aziz Kocaoğlu’ndan randevu talep ettiğini ve görüşmeden çıkacak sonuca göre karar alacaklarını söyledi. Topal, “Benim tek başıma grev kararı almam mümkün değil” dedi.

Editör: Haber Merkezi