İz Gazete - Olağanüstü Hal kapsamında ilan edilen Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edildikleri için Ankara’da açlık grevinde olan eğitimcilerin durumu her geçen gün kötüye giderken, hükümet kanadından taleplere hiçbir açıklama yapılmaması tepki çekti. Ülkenin dört bir yanında açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin dinlenmesi için destek eylemleri yapılırken, bir eylem de Çiğli Belediyesi Kafesan işçilerinden geldi. Çiğli Belediyesi önünde toplanan Kafesan işçileri adına açıklamayı, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube Yöneticisi Ayhan Tural yaptı.

Tural, “Ülkenin dört yanında günlerdir, aylardır insanlar dertlerini anlatabilmek, işlerine ekmeklerine kavuşabilmek için sıradanlaşan kötülüğün karşısına onur ve vicdanlarını dikiyorlar. Bu insanlardan ikisi, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça. 184 gündür Ankara’da İnsan Hakları Anıtı önünde ‘işimizi geri istiyoruz’ diyerek hepimiz için umudu elle tutulur, gözle görülür hale getirdiler. Bu iki kamu emekçisi 65 gündür ise açlık grevi yapıyor. Gelinen aşamada yaşam ile ölüm arasındaki ince sınırı çoktan aştılar.” dedi.

Oğlunun cenazesine kavuşmak için Tunceli’nin Seyit Rıza Parkı’nda 77 gündür açlık grevi yapan 70 yaşındaki Kemal Gün’ün durumunun da kaygı verici hale geldiğini vurgulayan Tural, “Bizler, insan hakları, barış ve demokrasi savunucusu kurum ve kişiler olarak her koşulda ölümü değil yaşamı korumak ve konuşmak istiyoruz. Bu nedenle akıl ve vicdan sahibi olan herkesi duyarlı olmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Çünkü yarın çok geç olabilir” şeklinde konuştu. Turan açıklamasını, “Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün aslolan yaşamdır. Onur ve vicdan sahibi olarak yaşamak da direniştir. Yaşayacağız, direneceğiz ve mutlaka kazanacağız” sözleriyle tamamladı.

HÜKÜMETE ÇAĞRI

İşçilerin eylemine ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu da katıldı. Başkan Mertoğlu konuya dair yaptığı açıklamada, “ Açlık grevinde olan sadece seslerini duyurmak ve kendisi gibi KHK görevlerinden alınan Akademisyenlerin sesi olan iki yoldaşımızın yanındayız. AKP Hükümeti, görevinden açığa alınan ve bu sebeple ölümü göze alan Semih ve Nuriye için çözüm bulmalıdır. Bu eylemi dünya kamuoyu görüyor ancak Başbakanlık görmüyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi