Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası restore edildi ve İzmir Kültür Sanat Fabrikası olarak hizmet vermeye başladı. Fabrika içinde çok sayıda müze, kütüphane, sanat atölyeleri ve yeme içme alanları bulunuyor. Peki İzmir Kültür Sanat Fabrikası nerede? İzmir Kültür Sanat Fabrikası'na nasıl gidilir?

Geçmişi 19. yüzyılın sonlarına dek uzanan ve pek çok İzmirli’nin belleğinde derin izler bırakan Alsancak Tekel Fabrikası aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeniden inşa çalışmalarının ardından İzmir’de kültür-sanat ve yaşamın yeni adresi, İzmir Kültür Sanat Fabrikası olarak hayat buldu.

Yaklaşık 140 yıllık tarihiyle kentin endüstri mirasının önemli öğelerinden biri olan fabrika, kentin ve bölgenin tarihi ile sanatsal belleğine ışık tutan müzeleri, zengin kaynak koleksiyonuyla bilginin kapılarını aralayan kütüphaneleri, kültür sanat atölyeleri ve açık hava etkinliklerine de uygun olan geniş peyzaj alanıyla, bir yıl önce her yaştan kullanıcı için farklı kullanım olanaklarına sahip bir kültür sanat merkezine dönüştürüldü.

Geride kalan sürede çocuklardan gençlere, üniversite öğrencilerinden akademisyenlere, her yaştan ziyaretçi için bir buluşma noktası olan İzmir Kültür Sanat Fabrikası, kentin kültür sanat yaşamına yön verecek nitelikte, yeni nesil bir mekân olarak tasarlandı.

7’den 70’e herkesin yeni buluşma noktası olan İzmir Kültür Sanat Fabrikası; Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, İzmir Resim ve Heykel Müzesi, Atatürk İhtisas Kütüphanesi, Alsancak Halk Kütüphanesi, Türk Dünyası Müzik İhtisas Kütüphanesi, sanat ve eğitim atölyeleri, açık hava sineması, sergi alanları ve geniş peyzaj alanıyla kentin kültür ve sanat yaşamına yön verecek nitelikte yeni nesil bir kültür sanat merkezi olarak, 2023 yılının Nisan ayında itibaren hizmet veriyor.

İzmir Kültür Sanat Fabrikası'na nasıl gidilir?

İzmir Kültür Sanat Fabrikası, İZBAN hafif raylı tren istasyonunun, otobüs ve minibüs duraklarının da olduğu Alsancak Garı’na 100 metre mesafede bulunmaktadır. Bulunduğunuz güzergahtan Alsancak Garı’na gelen toplu taşıma araçlarını tercih edebilir, kısa bir yürüyüşle merkezimize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

İzmir Kültür Sanat Fabrikası iletişim numaraları

Telefon numarası: 0(232) 280 97 00

E-Posta: [email protected]

Editör: Özlem Çimen Durmaz