31 Mart yerel seçimlerinde yaşananbüyük hezimet sonasında gözler İYİ Parti lideri Meral Akşener'e çevrilmişti. Partili Bilge Yılmaz seçim sonuçlarından sonra görevinden istifa etti ve Akşener'e de istifa çağrısında bulundu. Akşener, bugün seçim sonuçlarından sonra ilk kez açıklama yaptı. 

Akşener yaptığı açıklamada, "İYİ Parti olarak bizde üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Ve gerekeni yapacağız. Bize verilmş olan mesajı ve bizim için çizilmiş istikamet doğrusunda gerekeni yapıp en kısa sürede olağanüstü kongreyi toplayacağız. Sonuçların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilliyorum. Milletimizin iradesiyle seçilen herkesi tebrik ediyorum. Seçimlerin Cumhuriyetimizin 100. Yılımıza yakışır şekilde tamamlanmasını önemli buluyorum. Tek bir konu tartışılamaz. Seçmenin hür iradesiyle attığı oydur. İYİ Parti olarak amacımız tam olarak bunu sağlamaktı.  Seçmeni her zaman velinimet olarak gördük. Milletimizin iradesini her zaman başımızın tacı bildik. Milletimizin iradesi  1 il 23 ilde 7 belde olmak üzere İYİ Parti'ye emanet etti. Bu emanete sahip çıkacağız. Tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.Tüm bu ilçe ve belde belediyelerimiz haricinde itirazlarımız sürüyor. Ayrıca seçim süreci boyunca gayretle emekleriyle tüm belediye başkanlarımıza gençlerimize, maddi manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Halkın iradesi gereken cevabı verdi

Seçmenin alışılmış kutuplara mecbur olmadığını gösterdiğini aktaran Akşener, "Milletimiz bu seçimlerde alışılmış  kutuplaşma alanlarına mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi. Emekliler bu sıkışmaya mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi. Kadınlar bunu seçimlerde gösterdi. Şüphesiz ki halkımız bu seçimlerde iradesini gösterdi. Yıllardır hak yiyen hakka giren hukuku çiğneyen adaletsizliğe dur dedi. Tencere her iktidarı sallar demiştik.  Her konuşmamda Erdoğan'a çağrılar yaptım. Ama bu çağrıları geçiştirdi. Nitekim en son halkın iradesi ona gereken cevabı verdi. Umarım ki artık tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olması gerektiğini görmüştür" ifadelerini kullandı.

Editör: Tuğkan Üsküp