Genç yaşta yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen, ekonomi muhabirlerinin ‘Aytaç Abla’sı Aytaç Sefiloğlu vefatının 24’üncü yıldönümünde meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Törende, Gazeteci Saadet Erciyas-Hüseyin Erciyas çiftinin, Sefiloğlu adına meslektaşlarının, dostlarının ve iş insanlarının anılardan oluşacak bir kitap hazırlanması önerisi tüm meslektaşları ve dostlarınca benimsendi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Basın Müşaviri ve Gazeteci Aytaç Sefiloğlu yaşama veda edişinin 24’üncü yıldönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık’taki kabri başında anıldı. Etkinliğe eşi Macit Sefiloğlu ile kızı Dilan Sefiloğlu yanı sıra Ekonomi Muhabirleri (EMD) İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, EMD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Seda Gök ve Mete Tamer Omur, Genel Sekreter Kadir Kemaloğlu, Sayman Nihal Özken, Denetim Kurulu Üyesi Murat Ervin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen ile Genel Sekreter Reşat Yörük’ün yanı sıra meslektaşları, yakınları ve arkadaşları katıldı.

 “Keşke gençler de tanisaydi”

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, EMD İzmir Şubesi kurucularından olan ve meslektaşlarının "Aytaç Abla" dediği Aytaç Sefiloğlu ile aynı dönemde çalışmanın kendi kuşağı için ayrıcalık olduğunu anlattı. Demircan, "Aytaç Sefiloğlu yaşıyor olsaydı, gazetecilik etiği ve habercilik konularında genç arkadaşlarımıza çok önemli kazanımlar sağlayacak yapıdaydı. Keşke bizden sonraki jenerasyon da Aytaç ablayı tanıyıp onunla çalışma imkânı bulsaydı. Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi olarak rahmetli Sancar Maruflu’nun başlattığı Aytaç Sefiloğlu anma törenlerini, EMD İzmir Şubesi’nin vefat eden diğer üyelerini de kapsar şekilde önümüzdeki yıllarda sürdüreceğiz” diye konuştu.

 “Gençlere yol gösterdi”

Törende konuşan İGC Başkanı Yardımcısı Mehlika Gökmen ise; her yıl olduğu gibi bu yıl da özlemle andıklarını, Aytaç Sefiloğlu'nun dürüst gazeteciliğin liderlerinden biri olduğunu söyledi. Gökmen, "Aytaç Sefiloğlu, gerek gazetecilik gerekse basın müşavirliği yaptığı dönemde genç gazetecilerle yakından ilgilenerek onlara haber konularında yol göstererek bilgi birikimini aktarırdı. Bunun için de Aytaç Abla olarak anılmaya devam ediyor” dedi.

İsmi unutulmadi

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nin Geçmiş Dönem Başkanlarından Macit Sefiloğlu, eşi Aytaç’ın ilkelerinin genç gazetecilerde yansımasının bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sefiloğlu, “Sevgili Aytaç’ın ismini Narlıdere’de bir parkta yaşatan geçmiş dönem Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a, Aytaç Sefiloğlu adına Gazetecilik Yarışması düzenleyen ve Basın Merkezi’ne adını veren Ege Bölgesi Sanayi Odası’na teşekkürlerimizi sunuyorum. Her yıl bu anma törenini organize eden Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’ni de bu vefalı davranışı nedeniyle kutluyorum” dedi.

Kitap için komisyon kurulacak

Önümüzdeki yıl Aytaç Sefiloğlu’nun 25. yıl anma törenine yetiştirilmek üzere meslektaşları ve haber kaynağı olan iş insanlarının anılarından oluşacak “Bu Kalp Seni Unutur mu?” isimli kitabın hazırlanması için bir çalışma komisyonu oluşturulması kararlaştırıldı.

Editör: Esra Seyirden