TBT Mayıs 2016'da resmi bir "Disiplinerarası Ortak Çalışma Protokolü" çerçevesinde, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinden 8 akademisyen (Doç.Dr.Didem Akyol Altun, Doç.Dr.Özge Andiç Çakır, Yrd.Doç.Dr.Gülden Köktürk, Yrd.Doç.Dr.Ayça Tokuç, Yrd.Doç.Dr. Feyzal Avcı Özkaban, Yrd.Doç.Dr.Aylin Şendemir Ürkmez, Dr.Tuğba Keskin Gündoğdu, Dr.İrem Deniz) tarafından hayata geçirilerek ortak bir araştırma, çalışma ve proje geliştirme platform olarak kuruldu.

TBT’nin ilk ürünü ise geçtiğimiz günlerde patent başvurusu yapılan; yapısal,mimari ve endüstriyel alanlarda kullanılabilecek yeni ürün oldu. Türkiye'nin ilk resmi Biyotasarım Takımı olarak öncü bir konumda olan TBT, akademik alandaki çalışmaların yanında tasarım, mimarlık ve çeşitli mühendislik alanlarında farklı girişimleri bir araya getirerek; çevreye duyarlı ve gündelik hayatta kullanılabilecek biyotasarım ürünleri geliştirmeyi amaçlıyor.

Biyomühendislik, mimarlık, tasarım, inşaat mühendisliği, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, elektronik mühendisliği gibi farklı disiplinlerden akademisyenleri biraraya getiren TBT interdisipliner ilişkileri esas alınarak oluşturuldu.

Editör: Haber Merkezi