Evka 4, Atatürk, İnönü, Kızılay, Merkez, Zafer, Serintepe, Barbaros, Çınar, Gaziosmanpaşa, Yıldırım Beyazıt ve Gökdere Muhtarlarıyla bir araya gelen Temiz, “Çözüm odaklı belediyecilik anlayışımızın paydaşı muhtarlar olacak. muhtarlıklar bünyesinde kuracağımız ‘Mahalle Konseyleriyle’ güçlü bir katılım mekanizması oluşturacağız.” dedi.

Chp’li Temiz Muhtarlar Karar Alma Süreçlerinde Etkili Olacakkkkkkkkkk

Deneyimlerinden faydalanacak, birlikte çalışacağız

Muhtarların görev alanlarına giren konularda, karar alma süreçlerinde etkili olacağını ifade ederek sözlerine başlayan Temiz, “Mahallesinin sorunlarını ve mahallelinin derdini ve çaresini en iyi bilenler muhtarlardır. Muhtarlar, halkın sorunlarını kendine dert edinen, mesai kavramı olmaksızın çalışan kamu görevlileridir. Çünkü vatandaşlarımız karşılaştığı sıkıntıda ilk başvurduğu makam muhtarlardır. Muhtar, kim nerede oturur, kim ne yer ne içer, kimin oğlu askerde kimin derdi var bilendir. Mahallesinde yaşayan yurttaşın derdiyle dertlenen, sevincine ortak olandır. Bu bilinçle görev süremiz boyunca demokrasinin yereldeki en önemli gücü mahalle muhtarlarımız ile sorunların tespiti ve ivedi çözümü için koordineli bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. Muhtarlarımızla işbirliğini önceleyen bir yönetim anlayışıyla onların deneyimlerinden, gözlemlerinden faydalanacak, birlikte çalışacağız” dedi.

Mahalle konseyleri

Katılımcı ve yerel demokrasinin yapı taşının muhtarlar olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Temiz, “Çözüm odaklı belediyecilik anlayışımızın paydaşı muhtarlar olacak. Muhtarların, kendi yetki ve sorumluluk alanlarını ilgilendiren konularda, Belediye Meclisimizin toplantılarına aktif katılmalarını sağlayacak, mahalleleriyle ilgili süreçleri birlikte yürüteceğiz. Ve hangi mahallede bir yatırım gerçekleştiriyorsak o süreci muhtarımızla birlikte sürdüreceğiz. Halkımızın mutluluğu ve huzuru için muhtarlarımızın çağın gereklerine göre daha etkin hizmet verebilmesi için Bornova Belediyesi olarak muhtarlarımızın eşgüdümünde ‘Açık Kapı’ uygulamasını başlatacağız ve muhtarlıklar bünyesinde kuracağımız ‘Mahalle Konseyleriyle’ güçlü bir katılım mekanizması oluşturacağız. Muhtarlarımızın yaşadığı kendi sorunları ve sıkıntıları da çözmek için elimizi taşın altına koyacağız. Sen, ben değil biz demek için, birlikte ve uyum içerisinde Bornova’mızı yönetmek için yola çıktık” dedi.

Editör: Duygu Kaya