Biva Yatırım geçtiğimiz günlerde açıkladığı Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde inşa edilmek istenen rezidans projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gelen eleştirilere cevap veren şirket,  "Koy yüzden fazla yazlık villa sahibinin ailelerine ve günübirlik gelen yüzlerce kişiye her sezon ev sahipliği yapmaktadır. Kamuya aittir ve öyle kalacaktır.Sözü geçen haberlerde bahsedildiği gibi plaj özelleştirme, kapatma gibi bir niyetimiz yoktur "dedi.

Söz konusu olamaz

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son zamanlarda çeșitli medya kuruluşları ve sosyal medyada, Biva Yatırım'in da adının anıldığı, İzmir Çeşme Ovacık Gücücek Koyu'nun özel plaj statüsüne getirileceği ile ilgili asılsız bilgiler yer almaktadır. Anayasamız 43. Maddesi 7121 sayılı Kıyı Kanunu'na göre "Kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunmakla birlikte kıyılardan yararlanmada kamu yararı önceliklidir." Kanuna göre, plajların herhangi bir firma veya kuruluş tarafından halkın kullanımına engellenmesi söz konusu olamaz. Bu konu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin garantisi ve koruması altındadır.

Kamuya ait ve öyle kalacak

Çeșme Ovacık, Gücücek Koyu, yaklaşık dokuz ayrı yazlık sitenin bulunduğu bir bölgedir. Koy yüzden fazla yazlık villa sahibinin ailelerine ve günübirlik gelen yüzlerce kişiye her sezon ev sahipliği yapmaktadır. Kamuya aittir ve öyle kalacaktır.

Sözü geçen haberlerde bahsedildiği gibi plaj özelleştirme, kapatma gibi bir niyetimiz yoktur. Buradan hareketle Gücücek Koyu'nun kapatılması, özelleștirilmesi, ücrete tabi olması durumunda, çevre halkla aynı mağduriyeti yaşayacağımızdan, Çeşme'nin çevre platformlarıyla birlikte hareket edeceğimizi de kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde İzmir merkezli Biva Gayrimenkul Şirketi, Gücücek Koyu'nda 6 katlı apartman projesi hazırlayıp tasarladığı 1 + 1 ultra lüks suit daireleri satışa çıkarmış, tanıtımda deniz ve kumsal da özel plaj olarak proje dahilinde gösterilmişti.

Editör: Duygu Kaya