Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova Gençlik Kolları, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Bizler Çanakkale’de, Sakarya’da, İzmir’de ve kurtuluş mücadelesinin her cephesinde yüzbinlerce şehidi olan bir milletin torunları, kuruluşun ve kurtuluşun partisi; Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gençlik Kollarıyız.
 Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızma girişiminde bulunulması sonucunda hain terör örgütü ile çıkan çatışmada 9 vatan evladımızın şehit olduğunu ve 4 vatan evladımızın da yaralandığını öğrenmenin derin üzüntüsü ve acısı içerisindeyiz. 
Ancak, bu acı ve üzüntülü tablonun ortasında, sorumluların üzerine düşen görevleri yerine getirmediklerini de açıkça görmekteyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkenin kurucu değerleri ışığında terörü lanetleme ve vatan evlatlarımızın haklarını sonuna kadar savunma konusunda aynı çizgide olmaya devam edeceğiz. 
Daha 22-23 Aralık tarihlerinde yaşanan elim terör olayları sonucu kaybettiğimiz kahraman askerlerimizin, kalbimize bir kor gibi düşen acıları hala taze dururken, bugün tekrar aynı tabloyu yaşamamızdaki sorumlular apaçık ortadadır. O gün de partimizin belirttiği üzere sorumlu partinin arkasında toplanarak, sözde bir bildiri hazırlayıp ve bunu imzalayarak hiçbir sorunun çözülmeyeceği görüşündeyiz. Acilen TBMM’nin kapalı bir oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı’nın Gazi Meclis’e gelerek Milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur. Bu hain saldırının neden engellenemediği ve kimlerin ihmalinin olduğu açıkça ortaya çıkmadan bir adım atmak, büyük milletimize ve aziz şehitlerimize büyük bir saygısızlık olacaktır. 

Terörün hedefline ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz

Her seçim dönemi öncesi ülkemizde bu tarz olaylar yaşanmasına sebep olarak halkımız üzerinde korku yayma çabasında olanlara da asla geçit vermeyeceğimizi bilmenizi isteriz. Bizler, Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu ülkede terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için tüm mücadelemizi ortaya koymaktan geri durmayacağız.
Şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, derin üzüntü içerisinde olan ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz.
Saygılarımızla…"
 

Editör: Esra Seyirden