Gizem TABAN ŞEBER/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça Belediye Başkan Aday Adayı Baran Gezmiş Yıldırım, İz Televizyonu’nda Gizem Taban Şeber ile Z Raporu programına konuk oldu. Göreve talip olma nedenlerini ve hedeflerini anlatan CHP’li Yıldırım, Foça’daki yerel seçim dinamiklerine dair değerlendirmelerde bulundu.  

Neden aday adayı oldu? 

Göreve talip olma gerekçelerini anlatan CHP’li Yıldırım, “Küçüklüğümden beri CHP’nin içinde biri olarak, doğduğum büyüdüğüm Foça için hayalleri olan bir genç olarak bu göreve niyet ettik. Yaşadığımız ilçedeki sorunları, eksikleri nasıl gideririz, Foça’yı nasıl daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz iddiasıyla böyle bir göreve talip olduk. Bunu da en iyi şekilde yapacağıma da eminim. Çünkü belediye başkanlığı, belediyeyi tek başına yönetme süreci değil, belediye başkanlığı bir kadro işi... Alanında uzman, liyakat sahibi insanlarla doğru kadroyu kurarsak Foça’yı çok daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz” ifadelerini kullandı. 

Sezonu 9 aya çıkaracağız 

Aday gösterilip başkanlığa seçildiği takdirde temizlik, park gibi temel belediyecilik hizmetlerini gelir gelmez hayata geçireceğini ancak ana çıkış noktasının turizm olacağını kaydeden CHP Aday Adayı Yıldırım, “Foça’da çok güzel bir doğamız var, binlerce yıllık tarihimiz var. Turizm sezonumuz 2 buçuk aya sıkışmış durumda... Bizim en öncelikli hedefimiz sezonu 9 aya çıkarmak olacak. Turizmle birlikte tarımı da hayvancılığı da balıkçılığı da ön plana çıkaracak projeler yapacağız. Turizme ağırlık vererek aslında tüm alanları canlandıracağız. Foçalılar Avrupa’da birçok kenti kurdu, bunlardan biri de Marsilya... Marsilya’da bir Foça ofisi açacağız. Açacağımız Foça ofisiyle Foça’yı önce Avrupa’ya sonra da tüm dünyaya tanıtacağız” açıklamalarında bulundu. 

Ranta karşı duracağım  

Foçalılara ranta karşı duracağının sözünü veren Belediye Başkan Aday Adayı Yıldırım, “Tarihimizi, doğamızı koruyacak, Foça’yı ranta kurban etmeyecek, rantın karşısından duracağım. Ben Foça’da doğdum, büyüdüm, ailem orada, çocuğum orada büyüyor, hayatımızı orada geçireceğiz. O yüzden Foça’nın doğasını, mavisini, yeşilini, tarihini korumakla yükümlüyüz” dedi. 

Oy iddiasını açıkladı 

CHP’li Yıldırım, ‘Foça’da 19 isim göreve talip oldu. Sizin farkınız nedir, parti neden sizi aday göstermeli?’ sorusunu şöyle yanıtladı: “Tüm aday adaylarımız birbirinden kıymetli ama bizim de iddiamız var. Biz orada doğduk, orada büyüdük, siyasetimizi, belediyeciliğimizi orada yaptık, binlerce insana dokunduk. Dolayısıyla Foça’da bunun bir karşılığı var. Genel seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş ağabeyimiz bana, ‘Baran yerel seçimde aday ol, ilk defa CHP’ye oy vereceğim’ diyor. Ya da İYİ Parti’ye oy vermiş ablamız, bu seçimde aday olduğumuz takdirde oy vereceğini söylüyor. Bütün partilerden alacağım ciddi bir oy oranı var. Dolayısıyla kendimi Foça’daki en yüksek oyu alacak kişi olarak görüyorum.” 

Kazanacak aday olmalı 

2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı ile oy makasının çok açık olmaması ve bu dönem İYİ Parti ile ittifak olmayacağının hatırlatılması üzerine değerlendirmelerde bulunan CHP Foça Belediye Başkan Aday Adayı Baran Gezmiş Yıldırım, ‘Bu seçim Foça’da CHP açısında riskli mi?’ sorusunu da cevapladı. Yıldırım şunları söyledi: “CHP Foça’da hep birinci partidir, 7 dönemdir iktidarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir şekilde seçimi kaybetmeyiz, kaybetmemek için de gerekli bütün mücadeleyi veririz. Ama bazı şeyleri de görmezden gelemeyiz. Geçen dönem ilçe başkanıydım, ciddi bir mücadele verdik. Bölgemize 6 ay eğitim almaya gelen uzman askerlerimizin oy kullanmasıyla karşı karşıya kaldık. Bu dönem yine aynı durumla karşılaşabiliriz. Bunun yanı sıra geçen yerel seçimlerde 2 bin 800 oy fark vardı ve seçime Millet İttifakı olarak girdik. Cumhur ittifakı da 7 dönemdir aynı adayı çıkardı. Bu dönem karşımıza yeni bir adayla çıkıyor, İYİ Parti de kendi adayını çıkaracaktır. Seçime sadece CHP olarak gireceğiz. O yüzden seçimi kazanacak aday formülünü de göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Yerel seçimlerde oylar kişiye göre farklılık gösterebiliyor. O nedenle o bölgenin içinde yaşamış insanlarla, her kesimden oy alabilecek insanlarla seçime girmenin daha doğru olacağını düşünüyorum.” 

Foça’nın desteğini istiyorum 

Son olarak Foçalılara seslenen CHP’li Yıldırım, “Ben Foça’nın insanıyım, Foça’yı koruyacağıma söz veriyorum. Foça’da kendimi yetiştirmiş ve bu dönem belediye başkanlığı hayaline soyunmuş biri olarak parti gözetmeksizin tüm Foçalıların desteğini istiyorum” dedi.

Editör: Duygu Kaya