2017'nin en önemli gelişmesi sizce nedir? Neden?

2017 yılının şüphesiz en önemli gelişmesi CHP Genel Başkanı Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU'nun liderliğinde başlayan, tüm dünya kamuoyu tarafından yakından takip edilen ve aynı coğrafyanın bir parçası olduğumuz yurttaşlarımıza hak, hukuk, adalet kavramlarının önemini yeniden hatırlatan Adalet Yürüyüşü'dür.

2017'de okuduğunuz ve sizde iz bırakan kitap ya da kitaplar oldu mu?

George Orwell 'Faşizm Kehanetleri',

Any Rand 'Hayatın Kaynağı'

ve tarih-siyaset sevenler için ise Sinan Meydan 'El-Cevap'

2017'de "Keşke yaşanmasaydı" dediğiniz olay oldu mu?

2017 yılının başında bir çok terör olayı ile karşılaştık. Her biri çok üzücü ve masum insanlara yönelik saldırılardı. Özellikle 05/01/2017 tarihinde İzmir Adliyesine yapılan hain saldırıda gözünü kırpmadan büyük bir faciayı önleyen Şehit polisimiz Fethi Sekin'in göstermiş olduğu cesaretin hepimizi derinden etkilediğini düşünüyorum. Musa Can ve Fethi Sekin'i saygı ile anarken bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını temenni diyorum.

"2017'de iz bırakanlar" ödülü verseydiniz, kime ya da kimlere verirdiniz? Neden?

Bu ödülü, cezaevindeki yatan Kara Harp Okulu öğrencisi oğlu için adalet arayan ve başından sonuna kadar Adalet Yürüyüşü’ne katılıp ve İstanbul’a dek kesintisiz yürüyen 63 yaşındaki Veysel Kılıç amca ve Adalet kavramını içselleştirip, her neresinden olursa olsun bu yürüyüşe katılan ve Adalete güç veren her bir yurttaşımıza verirdim.

2017'de olan 2018'de de tekrar etmesini ya da devam etmesini istediğiniz şey var mı?

2017'nin ikinci bölümünde karşılaştığımız ve bizlerde de şaşkınlığa sebep olan, bazı çevrelerdeki Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal ATATÜRK'e duyulan sevgi ve saygı'nın 2018 yılı içerisinde devam etmesini istiyorum.

2018'de hayatınızdan çıkmasını isteyeceğiniz 2 şey ne olur?

Şahsım adına değil ama ülkem ve insanlık adına, anti-demokratik uygulamaların son bulması ve bağımsızlığını kısıtlayan her karanlık emperyalist gücün bu coğrafyadan silinmesini temenni ediyorum

İmkânınız olsa 2018'de değiştireceğiniz 4 şey ne olur?

Kadına şiddetin son bulması, milli eğitimin laik bir sistem üzerinde her kesime ücretsiz olması, asgari ücretin arttırılması ve işsizliğin kalıcı çözümler üreterek son bulması

2018'de doğacak çocuklar için sizden bir kaç isim önerisi alabilir miyiz?

Sözleri Hüseyin KARAKUŞ'a ait olan şiirin dizelerinde geçtiği gibi 'İster kız ister erkek adı DENİZ olmalı' dedikten sonra Gezi Parkı eylemlerinde katledilen kardeşlerimizden Ali İsmail ve Berkin isimlerini de önerebilirim.

2017 benim için HAK, HUKUK, ADALET yılıdır.

2018 benim için insan onuruna yakışacak bir SEVGİ ve BARIŞ yılı olsun isterim.

Editör: Haber Merkezi