2017'nin en önemli gelişmesi sizce nedir? Neden?

Bence 2017’nin en önemli gelişmesi, hiçbir şeyin gelişmemesidir. Evet, tüm ekonomik, sosyolojik, politik kuramlara ve tezlere inat durum budur. Hiçbir şey gelişmiyor. Burası Türkiye! Yok öyle!

2017'de okuduğunuz ve sizde iz bırakan kitap ya da kitaplar oldu mu?

Martin Cohen’in 101 Ahlak İkilemi, Ece Temelkuran’ın Devir, Özgür Bolat’ın Beni Ödülle Cezalandırma kitapları bende kalıcı izler bıraktı diyebilirim.

2017'de "Keşke yaşanmasaydı" dediğiniz olay oldu mu?

Engin Cezzar, Halit Akçatepe, Ayberk Atilla gibi oyunculuk sanatının önemli ustalarını kaybettik. Gidenin yeri asla dolmuyor. İçinden el çekilmiş eldiven gibi kalıyoruz. Zaten 2017’nin gelişinde de meymenet yoktu. Daha ilk saatlerinde korkunç bir terör saldırısıyla başlamıştı. 2017’nin kendisi hiç yaşanmasaymış diyeceğim de dilim varmıyor.

"2017'de iz bırakan" ya da "Altın saat kulesi" ödülü verseydiniz bu kim olurdu? Neden?

Oyunculuk üzerine yazdığım kitabın yeni baskısını yapan çılgınlar kulübü Biz Kitap bu ödülü hak ediyor. Gidip kuantum, enerji, çakra, pozitif düşünce kitabı bassana kardeşim! Neden sanat kitabı basıyorsun? Deli misiniz siz!

2017'de olan 2018'de de tekrar etmesini ya da devam etmesini istediğiniz şey var mı?

Memleket bir çeşit “survivor” olduğu için, hayatta kalsam bana yeter. Beklentimi bu düzeye çekince rahatladım. Neydi o öyle politikaymış, ekonomiymiş, eğitimmiş ve saireymiş. Hepsine boş verdim. Şimdi dert üstü murad üstüyüm. Herkese tavsiye ederim. Ne demişler: “İp büküle büküle kaytan, insan düzüle düzüle şeytan olur.”

2018'de hayatınızdan çıkmasını isteyeceğiniz 2 şey ne olur?

1) Olağanüstü hal

2) Fazla kilolarım

İmkânınız olsa 2018'de değiştireceğiniz 4 şey ne olur?

Bu değiştirmeyi olumlu anlamda dönüştürmek olarak alıyoruz herhalde. Öyleyse...

1) Öncelikle kendimi

2) Eğitim sistemi saçmalığını

3) Toplumsal paylaşımın adaletsizliğini ve zorbalığını

4) Doğanın sermaye ve egemenler tarafından talanını

2018'de doğacak çocuklar için sizden bir kaç isim önerisi alabilir miyiz?

İsim önerisi değilse bile sevgili ebeveynlere genel olarak şunu söylemek isterim. Çocuklarınız yarın bir gün büyüdüğünde sizin anlam dünyanızı paylaşmayabilir. Bu nedenle sizin anlam dünyanızı yansıtan aşırı öznel isimler koymayın bu bir. İkincisi çocuklarınıza abartılı çağrışımları olan isimler (padişah, muhteşem, hey maaşallah! ve benzeri) isimler koymaktan kaçının. Büyüdüklerinde ortamların eğlencesi olmasınlar. Son olarak da çocuklarınıza günün modası isimler koymaktan kaçının. Bu ismi ortalama 85 yıl taşıyacağını unutmayın.

2017 benim için anımsanması için özel bir neden olmayan yıldır

2018 için iddialı değilim, beklentim de düşük, bir tık daha iyi olsun bana yeter.

Editör: Haber Merkezi