ASYA YAŞARİKİZ/ İZ GAZETE - CHP'nin tüm kurmaylarıyla katıldığı toplantıda ilk konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu ülkede bir beka sorunu olduğunu dile getirip, Muharrem İnce'yi yanına davet etti.

Muharrem İnce, "24 Haziran'da Cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP’lilerin değil 80 milyonun, sağcıların, solcuların,Türklerin, Kürtlerin, alevilerin, sünnilerin cumhurbaşkanı olacağım. 15 yaşında 79 ara seçimlerinde sokaklara afiş asmaya çıkmış 39 yıl CHP'nin rozetini taşımış biri olarak tarafsız cumhurbaşkanı olacağım. Rozetimi size emanet ediyorum." diyerek CHP rozetini Kemal Kılıçdaroğlu'na verdi. Kılıçdaroğlu da Muharrem İnce'ye Türkiye rozeti takarak "Cumhurbaşkanı 80 milyonu kucaklamalı. TBMM'de namusu ve şerefi üzerine yermin edecek. O namusun sahibidir İnce. 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağı için Türk bayrağı rozeti takıyorum." dedi.

İşte Muharrem İnce'nin salonda heyecanla dinlenen konuşmasının satır başlıkları:

"KARDEŞİM DEDİĞİN İNSANA.."

"İki insan iki parti başkanı iki lider. Beraber yola çıkmışlar, kardeşim demişler, beraber parti kurmuşlar. Sen yasaklı olmuşsun, o başbakan olmuş. Milletvekili olmuşsun, başbakanlığı sana vermiş. Cumhurbakanı olmak istediğinde Genelkurmay Başkanını onun bahçesine indirmişsin. Kardeşim dediğin insana bunu yapmışsın. Sırlarını paylaşan birine yaptığına bak. Bir lider daha var. Karşısına çıkmış iki kere aday olmuş.Kardeşim dediğine evinin önüne helikopter gönderen, kendinden başka bir şey düşünmeyen bu insandan millete fayda gelmez. Kim kendi çocuklarını düşünüyor, kim milletin çocuklarını düşünüyor?"

"CUMHURBAŞKANI PARTİSİZ OLUR"

"24 Haziran’da fetret dönemini bitireceğiz. Bayrak tektir hepimizindir. Vatan hepimizindir. Atatürk 80 milyonun Atatürk’üdür. Cumhurbaşkanı tektir, partisiz olur.

"16 YILLIK MİLLETVEKİLİNDEN CUMHURBAŞKANI YAPAMAYCAKSINIZ ÖYLE Mİ?"

"16 yıl milletvekilliği, grup başkan vekilliği yapmış ve 1 Mart Tezkeresinde oy kullanmış şerefli vekillerden biriyim. Erdoğan milletvekili olduğu gün parmak izini kullanamadı. Bilmiyordu. 1 günlük milletvekilden başbakan oldu. 16 yıllık milletvekilden cumhurbaşkanı yapmayacaksınız öyle mi?"

"MEYDANLARDA ENTELEKTÜEL TARTIŞMA YAPMAK İSTİYORUM"

"Beni karalama kampanyasına gireceklerse daniskasını yaparım. Meydanlarda entelektüel tartışma yapmak istiyorum. Ama başka türlü tartışacaksınız ona da varım. Tercihi siz yapacaksınız."

"BEYOĞLU'NA BELEDİYE BAŞKANI OLAMADI TÜRKİYE'YE CUMHURBAŞKANI OLDU"

"Erdoğan Beyoğlu’na belediye başkanı olamadı, Türkiye’ye Cumhurbaşkanı oldu. 50 artı 1 ile seçilme, %100'ü tarafsız yönetme derdim var. 2 de iddiam var. Terör nereden gelirse gelsin en kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz."

TÜRKİYE'NİN CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NE HİÇ BU KADAR İHTİYACI OLMAMIŞTI"

"Yetimin hakkına göz dikenlere, bu ülkeyi soyanlara, terörü destekleyenlere Allahın huzurunda söz veriyorum sonuna kadar mücadele edeceğim. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı. Çıkış yolunu göstermek, ayağa kalkmak bizim işimiz. Geleceğimizi geri alacağız."

"GENÇLER ÜLKEYİ TERK EDİYOR"

"Ekonomimiz dış müdahalelere açık, besleme medya pislik saçıyor, birlikte yaşama isteğini kaybetmiş insan topluluğu olduk, gençler ülkeyi terk ediyor.

Gençler size bir sözüm daha olsun; adil olacağız. Kimsenin baş örtüsüne mezhebine bakmayacağız. Kimsenin Türklüğü Kürtlüğüyle ilgilenmeyeceğiz. Kamuda yükselmeyi adil yapacağız. Veterinerden TÜBİTAK başkanı yapmayacağız. Parti il başkanından hakim savcı yapmayacağız."

Editör: Haber Merkezi