31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için siyasi partilerin çalışmaları devam ederken Türkiye İşçi Partisi de İzmir'deki adaylarını açıkladı.

TİP'in Karaburun adayının Vatan Partisi'nin eski il başkanı Mustafa Tosunlar olması dikkat çekerken Tosunlar'ın 2015 yılında çıktığı bir programda yaptığı açıklamalar da yeniden gündem oldu. 

HDP barajı geçerse iyi olur gibi garip bir anlayış var

Tosunlar'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

Neden Vatan Partisi? Çünkü mevcut siyasi partilerin Türkiye'nin sorunlarına çözüm getiremediğini gördük, aksine çok önemsediğimiz ülkenin bütünlüğü konusunda neresinde birbirlerine paralel düşünceler içerisinde olduklarını gördük. Mevcut iktidar olan AKP ile HDP arasnda açılım politikasını nihayete ulaştırılması üzere bir seçim arifesi yaşıyoruz. Bu arada kendilerine yeni CHP dedikleri oluşum Cumhuriyet Halk Partisi de bu açılımın destekçesi olduğunu bizzat en yetkili ağızlardan açıkladı. Geldiğimiz noktada geçmişte 3,5 puanı geçmeyen bir partinin barajı geçmesi konusunda bütün ülkede el birliğiyle bir çalışma var. Burada da CHP ve diğer partilerin 'HDP barajı geçerse çok iyi olur' gibi garip bir anlayışı var.

Geldiğimiz noktada Türkiye'de siyasi partiler şöyle bir saflaşma içerisinde: Milliler ve gayri-milliler. Biz kendisini bu vatan toprağına ayağı basan insanlar olarak değerlendiriyoruz. Sendikası, sanayici, iş insanı vb birçok kesim millici olarak partimiz saflarında görev aldılar. 

Şimdi kimin sol kimin sağ olduğu bir hayli karışmış durumda, bizim bundan sonraki kıstasımız herhangi bir oluşumun milli yani Türkiye'den yana mı yoksa ülkenin zararına mı çalıştığı. Bunu çok önemsiyoruz. 

Editör: Duygu Kaya