CEREN DUMAN/TUĞÇE KAŞ-İZ GAZETE - Göç ve mübadele konusunu işleyen ve tüm Türkiye’de yüzlerce kez sahnelenen tiyatro oyunu 'Anlatılan Senin Hikayendir' izleyici ile buluştu. İzmirlilerin büyük ilgiyle karşıladığı ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ tiyatro oyunu, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda sahnelendi. İki perdeden oluşan oyunda, ‘Her şey Çok Güzel Olacak’ vurgusunun yapılması da dikkat çekti.

Biz Kitap tarafından çıkarılan, ‘Anlatılan Senin Hikâyendir’ oyunu, tiyatro severlerle kitap olarak buluşturuldu.

“BİZLERİ BÖLMEYE ÇALIŞTILAR”

İstanbul’da gerçekleşecek olan yerel seçimleri değerlendiren  Üzümcü, “Herkes farkı açma peşinde koşuyor. Sizler orada olursanız fark açılır. Bütün İstanbul’da aklı fikri, vicdanı hür olan seçmenler nerede olursa olsun 23 Haziran’da İstanbul’da olmasını istiyorum. Bu kadar kutuplaşmış bir toplumda yaşamak istemiyoruz. Bizleri bölmeye ve kutuplaştırmaya çalıştılar. Bunu birinci ağızdan yaptılar. AKP’li olan ve olmayanları farklı taraflara koyup, AKP’lileri vatansever yaptılar.  Böyle bir şey yok. Türkiye’de adalet mekanizması bitmiş durumdadır. Ne yazık ki, bunun nedeni de bizi yöneten insanlardır. Koca bir ülkenin kaderi ve adaleti bir şahsın iki dudağı arasına sıkışmış durumda.  Her şeyin çok güzel olması, geçmişe dönmek değildir. Bunun için hep birlikte çabalamak demektir.” ifadelerini kullandı.

"SİYASİLER GÖRÜNMEZ OLMALI"

İnsanların umuda ihtiyacının artmasının, ülkeyi yönetenlerin düşünmesi gerektiğini vurgulayan Üzümcü, “Ülkeyi yönetmek asıl iş değildir. Siyasiler biraz görünmez olmalı ve halkın hayatını rahatlatmalıdır. Bizim oylarımızla seçilen şahışlar, bu ülkenin eğitimli, namuslu insanlarına söylemediklerini bırakmadılar. İnsanlar çok sıkıldılar. Bunun sandıkla biteceğini düşünüyoruz hala. “ dedi.

“AMACIM SANATI HALKA SUNMAK”

CHP Şişli Belediye Meclis Üyesi olan Levent Üzümcü önümüzdeki 5 yıllık süreçle ilgili yapacaklarını da anlatarak, “ İlk önce nüfusu oldukça yoğun olan ilçenin güzel bir sahneye kavuşması lazım. Beylikdüzü,Gaziosmanpaşa, Arnavutköy,Eyüb’ünde sahneleri olması lazım. Çocuklara  gençlere  yönelik tiyatro binalarından bahsediyorum. Örgütlü bir şekilde çalışarak ve bu yapan tiyatrocularla yapılabileceğini düşünüyorum. Sadece sanattan para kazanılmayan, çocuklarımıza orada kendilerini iyi hissettirecek bir sanata ihtiyacımız var. Sanatı daha çok halka sunmak gibi bir amacım var.” dedi.

Bu toprağın enerjisi ve kültürüne saygı duyarak, halka yatırım yapmanın asil bir şey olduğunun altını çizen Üzümcü, ‘Bizler  Türkiye’de yokluk içerisinde köy enstitülerini açmış insanlarız. Bu halka yatırım yapmak kadar asil bir şey yok diye düşünüyorum. Her yer İzmir gibi olacak. Bu bir idealdir. Ancak her yer Türkiye gibi olsun istiyoruz.”

'ANLATILAN SENİN HİKAYENDİR' BİZ KİTAP'TA...

Cengiz Toraman tarafından yazılan Levent Üzümcü'nün oynadığı 'Anlatılan Senin Hikayendir' tiyatro oyunu, İz Gazete yayınevi, Biz Kitap tarafından yayınlaştırıldı. Bu hafta raflardaki yerini alması beklenen kitabın arka kapak yazısını yazan Levent Üzümcü, "Bu elinizdeki kitap sadece bir oyun değil, inandığımız dünyanın bir resmi ve manifestosudur da ayrıca. Memet Dayı’nın, Adriana’nın, Hakan’ın, Stafili İbrahim’in, Barış’ın ve Niko’nun umut dolu selâmları var sizlere." cümlelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi