Urla Zeytinalanı Mahallesi'ndeki 20 yıldır kullanılan Öğretmen Faik Evren Parkı'nda vatandaşların tepkisine rağmen “Zeytinalanı Mahallesi Kültür Merkezi" inşaatı başladı.

Parka kültür merkezi istemeyen vatandaşlar daha önce 350 imza ile belediyaeye başvurmuş, inşaatın ihalesinin durdurulması için dava açmıştı. Vatandaşlar bugün de iş makinelerinin ağaçları sökmeye başlamasına tepki gösterdi. 

Urla Belediye başkanı CHP'li Sibel Uyar, yaptığı açıklamada alanın 2006 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararıyla belediye hizmet alanı olduğunu hatırlattı.

Uyar, "Urla'nın her geçen gün artan nüfusu, yerleşim yeri olarak tercih edilmesi sonucunda bu mahallemizde Kültür Merkezi ihtiyacı doğmuştur. Belediyemiz bu talep karşısında Urla planları üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda Zeytinalanı Mahallesi'nde kültür merkezi binası yapmayı kararlaştırdı. Mevcut alanda hali hazırda Öğretmen Faik Evren Parkı bulunmaktadır. Urla Belediyesi Meclisi daha önce bu mahallede plan tadilatı yapmak için karar almıştır. Bu sebepten dolayı Zeytinalanı Mahallesi 'nde bu alana kültür merkezi yapacağız. Öğretmen Faik Evren Parkı içinde bulunan ağaçlar, çocuk oyun grupları ve spor aletlerinin yine Çamlıçay Mahallesi içerisinde 5172 sokak üzerinde bulunan park alanına taşınma çalışmaları başlamıştır. Yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. İhalenin iptali ve yürütmenin durdurulması istemli açılan dava reddedildi. Ağaç kesecek insan değilim. Park taşınacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi