İYİ Parti İzmir, danışman kadrosunaTürk sinemasının tanınmış ismini kattı. Bir dönem milyonların izlediği Mahallenin Muhtarları ve Kaygısızlar gibi dizilere yönetmen olarak imzasını atan Oğuz Yalçın, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın danışmanı oldu.

İYİ Parti İzmir'den yapılan açıklamada, "Parti üyemiz, senarist, yapımcı, yönetmen Oğuz Yalçın İl Başkanımız Hüsmen Kırkpınar'ın Kültür ve Sanat Danışmanlığı görevine atanmıştır. Kendisine ve partimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verildi.

OĞUZ YALÇIN KİMDİR?

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi ve 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümleri mezunudur. Sinemaya ilk kez 1986 yılı yapımı Kıskaç isimli filmin senarist, yapımcı ve yönetmenliğini üstlenerek adım attı. Yönettiği Ana (1991), Mahallenin Muhtarları (1992), Şaban Askerde (1993), Kaygısızlar (1994), Şaban ile Şirin (1997), Emret Komutanım (2005) dizileri ve Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde (2009) ve Hop Dedik: Deli Dumrul (2011) filmleriyle tanınmıştır.

Oğuz Yalçın halen İzmir'de Artiz Mektebi'nde oyunculuk eğitimi vermektedir.

Editör: Haber Merkezi