Seferihisar Belediyesi, Tursem Turizm, Teos Marina ve Samoslu işadamlarının işbirliğinde Sığacık-Karlovassi 2016 seferleri başlıyor. Tursem Turizm’e ait 49 metrelik 3 katlı 400 kişi kapasiteli Dedetas isimli feribotla gerçekleşecek seferler, Ramazan Bayramı boyunca her gün, sonrasında ise haftada altı gün gerçekleştirilecek. Tanıtım kampanyası kapsamında 1-2-3 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek ilk turlar sabah gidiş akşam dönüş şeklinde ücretsiz olacak. 4 Temmuz’dan itibaren ise, turlar, vergiler dahil gidiş-dönüş 29 Euro’dan gerçekleştirilecek. 1 gece konaklamalı paket 55 Euro, 2 gece 75 Euro, 3 gece 85 Euro, 4 gece 95 Euro’dan satılacak.

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye’nin 2016 yılı için 'Şeref Ülkesi' seçildiği ve sayısı binlerce olan işyerlerinde Türk vatandaşlarına yüzde 20 indirim uygulanacağı bildirildi.

Son derece modern ve yeni bir feribotla yapılacak yolculuğun 1 saat 40 dakika süreceğini söyleyen CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir’den Yunan Adaları'na en yakın çıkış noktası, Sığacık Teos Marina ve en yakın varış noktası, Sisam (Samos) Karlovassi Limanı. Yunan adalarından 4 milyonluk İzmir’e ulaşmanın en kestirme yolu bu hat olacak. Hem Ada'ya gidecek hem de Ada'dan gelecek misafirler için İzmir turu ve otobüs seçenekleri koyacağız. Geniş bir işbirliği ve çok taraflı bir mutabakatla başlayacak seferler İzmirlilere ve Seferihisarlılara çok güzel fırsatlar sunacak. Tatil programı yapanların bu fırsatları değerlendirmesini bekliyoruz" dedi.

SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi