Ege Telgraf'tan Yağmur Daştan'ın haberine göre, İçişleri Bakanlığı’nca otoyollarda geçerli olacağı belirtilen yeni hız limitleri bugünden itibaren uygulamaya giriyor. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderildiği hatırlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü uygulama hakkında Ege Telgraf’a bilgiler verdi.

İZMİR’DE NE OLACAK?

Yapılan açıklamada, Karayolları Trafik Kanunu ve bağlı mevzuatlar kapsamında İçişleri Bakanlığı’nca otoyollardaki hız limitlerinde sadece otomobil cinsi araçları kapsayacak şekilde düzenleme yapıldığının altı çizildi. Açıklamada, “Düzenleme kapsamında, otomobil cinsi araçlar için hız limiti; Karayolları Genel Müdürlüğü’nce işletilen Çeşme-İzmir-Aydın Otoyolu’nun Çeşme – İzmir kesimi O32/E-881 ile İzmir-Aydın kesimi O-31/E87 otoyollarında 130 kilometre/saat, ‘Yap, İşlet, Devret’ modeliyle işletilen otoyollarda; Kuzey Marmara Otoyolu’nun Gebze-İzmir O5/E881 ile Menemen Çandarlı O33/E87 bölümünde ise 140 kilometre/saat olarak uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

TEK TEK AÇIKLANDI

Diğer araç cinsleri için otoyollarda uygulanan hız limitlerinde herhangi bir değişiklik olmadığı belirtilirken, “Panelvan cinsi araçlar için 110, minibüs, otobüs ve motosiklet cinsi araçlar için 100, kamyonet cinsi araçlar için 95, kamyon ve çekici cinsi için araçlar için 90, “L4, L5, L7” cinsi motosikletler için 80, tehlikeli madde taşıyan araçlar için 70, özel izin belgesi ile yük taşıyan araçlar için 60, arızalı bir aracı çeken araçlar için de 40 kilometre olarak uygulanmaya devam edilecektir” açıklaması yapıldı.

‘KAZASIZ GÜNLER DİLERİZ’

Son olarak, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyretmeleri için tespit edilen hız limitleri ve diğer kurallar doğrultusunda İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetimlere devam edeceği vurgulusu yapıldı, “Vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaları hususunda azami dikkatli olmaya davet ediyor, kazasız günler diliyoruz” denildi.

Editör: Haber Merkezi