İZ GAZETE – ‘İzmir’de çevirme radar’ isimli popüler sosyal medya hesabından dün Halkapınar’da trafik sıkışıklığını gösteren bir fotoğraf paylaşıldı. Kısa sürede onlarca kişinin ilgisini çeken fotoğrafa “Halkapınar DGM önü her sabah aynı, sol taraf bomboş tramvay yolu. Sağ taraf ise trafik” notu düşüldü.

Paylaşıma İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren yorumlar da yapılırken, İzmir’de etkin olan bisiklet toplulukları toplu taşıma ve bisikletin önemine dair yorumlar yaptı.

Gazetemiz yazarlarından bisiklet aktivisti Tanzer Kantık ise, tramvay sonrası ‘trafik artışı’ eleştirilerine fotoğrafa rakamlarla ek yaparak cevap verdi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR DEĞİŞECEK

Kantık, “Görünürde tek şeritte 15 araç, 1 otobüs; 3 şeritte toplam 45 araç yaklaşık 70 kişi;  1 körüklü otobüs tıka basa 150 kişi toplam 220 kişi… Bir tramvayın yolcu kapasitesi 285 kişi. İki yönlü yolcu taşıma kapasitesi toplam 570 kişi… Önce zihniyet ve ‘doğru bilinen yanlışlar’ değişecek. Sonra kent zaten değişir. Bunun adı demokratik ulaşım hakkı.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi