Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın göreve gelmesiyle birlikte hayata geçirdiği önemli eğitim projelerinin başında gelen, Çocuk Kültür Sanat Merkezinin ikincisi Albayrak Mahallesine kazandırıldı. Albayrak Mahallesinde mevcut düğün salonunun Çocuk Kültür Sanat Merkezine dönüştürüldüğü projede; okul öncesi eğitim, üç öğün beslenme programı ve Montessori eğitimi de ücretsiz verilecek. Söz konusu bu çalışmayla aynı zamanda Türkiye’de bir ilke de imza atıldı.

Çocuklarımız için siyaset yapıyoruz

Albayrak Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi Projesinin açılış töreninde konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bölgedeki muhtarlarımızla bir istişare yaptık. Bozkurt Mahallesi, Yiğitler Mahallesi, Özyurt Mahallesi ve Albayrak Mahalle Muhtarlarımız böyle bir çalışmanın yapılmasını istediler bizden. Düğün salonlarımızı da biliyorsunuz muhtarlarımıza tahsis etmiştik. Muhtarım dedi ki; ‘başkanım, sen yer bulamıyorsun yer bırakmamışlar sana, düğün salonunu kreşe çevir’ dedi. Kendisi feragat etti, mahallesi ve bölgedeki hemşehrilerimiz adına. Mustafa Kemal Mahallesinde satın aldığımız bir arazi üzerine 2 yıl önce bir temel attık. 5 buçuk ayda inşaatını bitirdik ve faaliyete geçirdik. Orada Türkiye'de örneği olmayan bir uygulamaya imza attık. Her dönem 150 çocuğumuzu, 3 öğün yemek ücretsiz ve eğitimini ücretsiz vererek Türkiye'de bir ilki yaptık. Çocuk Kültür Sanat Merkezine ekibimizle beraber gittiğimizde oradaki yapılan faaliyetleri gördüğümüzde inanın hepimizin gözleri doldu. Çok keyif aldık. Bugün de yine Turgutlu'da hiç örneği olmayan Çocuk Kültür Sanat Merkezinin açılışını yapıyoruz. Neden örneği yok? Burada Montessori eğitimi vereceğiz. Malzemeleri ona göre alındı. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocuğuna yine 3 öğün yemeği ve eğitimi de ücretsiz vereceğiz. Allah nasip ederse de Nisan ayının sonu gibi burada eğitime başlayacağız. Bu Cumhuriyet çocuklarımıza emanet. Biz çocuklarımız için siyaset yapıyoruz. Çocuklarımızı iyi eğitmek, topluma yararlı birer birey haline getirmek zorundayız. Onun için de elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Burada Çocuk Kültür Sanat Merkezinde o gayreti gösteriyoruz. Onun için biz bu tür projeleri üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Hizmetlerin devamı gelecektir

Albayrak Mahalle Muhtarı Yalçın Sertel, “Bu güzide yerimizi mahallemize kazandırmak adına büyük emekler sarf eden, bizlerin taleplerini kırmadan yerine getiren Sayın Belediye Başkanımız Çetin Akın'a huzurlarınızda bizatihi hem temsil ettiğim milletim adına, hem de şahsım adına teşekkürlerimi sunarım. Böyle güzide hizmetlerin de devamını getireceğine inanıyorum. Ve devamını da siz huzurlarınızda kendisinden bizatihi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sosyal demokrat belediyeciliği geri geldi

Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Bugün de Albayrak Mahallemizdeyiz. Yapmış olduğu hizmetlere Belediye Başkanımız bir yenisini daha ekliyor. Türkiye'de örneği olmayan bir Çocuk Kültür Sanat Merkezi açıyor. Çetin Başkanın yapmış olduğu hizmetler ortada. Yaptığı hizmetler yapacağı hizmetlerin de teminatı. Yıllar sonra Turgutlu'muza sosyal demokrat belediyeciliği, halkçı belediyeciliği yeniden getirdi başkanımız. Yapmış olduğu hizmetlerle siz Turgutlu halkı arasında bir gönül bağı oluşturdu. Ben başkanımızın vermiş olduğu sözleri bir bir yerine getirdiğini görüyorum. Başkanıma, ekibine, başkan yardımcılarıma, meclis üyelerime canı gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Çocuk Kültür Sanat Merkezimizin Albayrak Mahallemize ve Turgutlu'muza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Albayrak Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezinin açılış töreni, kurdele kesimiyle sona erdi.

Başkan Çetin Akın açılış töreninin sonunda “Çocuklarımızın en güzel yaşlarında yanı başındayız, bu gurur bize yeter. Turgutlu'mun çocukları için gerçekleştirdiğimiz Çocuk Kültür Sanat Merkezi'mizin ikincisini Albayrak Mahallemize kazandırdık. 3-5 yaş arası evlatlarımızın kaliteli ve eşit eğitim alacağı Çocuk Kültür Sanat Merkezi'mizde okul öncesi ile Montessori eğitimlerini ve üç öğün beslenme programını ücretsiz sunuyoruz. Bu çalışmamızla aynı zamanda Türkiye’de bir ilke daha imza attık. Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunacak bu güzel projemiz Albayrak Mahallemize ve Turgutlu'muza hayırlı olsun. Bu şehrin çocukları eşit olana dek çalışmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Açılış törenine CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Evren Erbaş, Mithat Erden, muhtarlar, dernek ve oda başkanları, Turgutlu Belediyesi daire müdürleri ve personeli de katıldı.

Editör: Tuğkan Üsküp