İzmir Aliağa’da yaklaşık 500 civarındaki gemi söküm işçisi, 11 gün önce  “eşit işe eşit ücret”, “iş güvenliğinin sağlanması”, “fazla mesailerin ödenmesi”, “işten kaçınma haklarının kullanılması” ile “mesai ücretlerinin tatil günlerinde ve olumsuz hava koşullarında kesilmemesi” talebiyle greve çıktı.

İşçilerin grevi sürerken patronlar, bir işçi temsilcisi hakkında “yasa dışı grev yapma” ve “işyerini zarara uğratmak” suçlamasıyla dava açtı. Davaya ilişkin yapılan bilirkişi keşfi sonrası, "grevin tedbiren durdurulması" talebini inceleyen Aliağa 2. İş Mahkemesi bu talebi reddetti.

TİP’TEN ZİYARET

Direnişi sürerken, bugün Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay ile beraberindeki partililer, işçilere bir dayanışma ziyaretinde bulundu.

‘DİRENİŞLER TESADÜF DEĞİL’

İşçilerin taleplerini dinleyen Barış Atay, burada bir konuşma yaptı. Türkiye’nin her yerinde yüzlerce direniş olduğunu belirten TİP Genel Başkan Yardımcısı, bunun bir tesadüf olmadığını; Türkiye’nin ekonomik olarak en kötü zamanları geçirdiğini ve işçilerin en çok sömürüldüğü zaman diliminde olunduğunu vurguladı.

‘HER YER DİRENİŞ ALANIDIR’

“İşçilerin dayanacak gücü kalmadı” diyen Barış Atay, direniş konusunda işçi sınıfının kendisine ders vermek isteyenlere kulağını kapattığını belirterek, her yerin direniş alanı olduğunu kaydetti.

‘İŞÇİYE EKMEK YOKSA, PATRONA DA HUZUR YOK’

İşçilerin talebinin “insanca bir maaş” olduğunu dile getiren Barış Atay, şöyle devam etti:

“İnsanca bir beklentiye insanca bir karşılık verilmiyorsa, kimse direnişin nerede olduğu konusunda ahkam kesmeyecek. İşçiye, emekçiye ekmek yoksa; patrona da huzur yok. Ben Barış olarak, partim TİP olarak; başından sonuna sizinle olacağımızın sözünü veriyorum. Öyle ya da böyle bu direnişi biz kazanacağız!”

Editör: Haber Merkezi