Kemalpaşa

Temel Conta grevinde 296’ncı gün: Anayasal hakkımızın tanınmasını bekliyoruz

296 gündür grevini sürdüren Temel Conta işçileri, “Patronumuzun Anayasal hakkımızı tanımasını ve Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalamasını bekliyoruz. Yaşasın onurlu mücadelemiz” dedi.

Abone Ol

Kemalpaşa'da faaliyetini sürdüren Temel Conta Fabrikasında, 296 gün önce işçilerin sendikal haklarının ve toplu sözleşme sürecinin patron tarafından tanınmaması sonucu başlayan grev, fabrika önünde devam ediyor. Kararlılıkla direnen işçiler, “Bizler sendika hakkımız için 296 gündür mücadele ediyoruz.

Patronumuz Tamer Kip’in Anayasal hakkımızı tanımasını ve Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalamasını bekliyoruz. Peki, Tamer Kip neyi bekliyor, bizim kırılmamızı. Çünkü yasalar onları koruyor, biz işçileri değil. Yaşasın onurlu mücadelemiz” diyerek işveren masaya oturana kadar greve devam edeceklerini söyledi.

Direnişin her günü için ayrı bir şiir

Aralık 2024’te başlayan grev birinci yılına yaklaşırken her grev günü, bir dizeyle kayıtlara geçiyor. Grevin 296’ncı gününde şu dizeler yer aldı:
“Tam 296’ncı gün oldu direnişe / Günler dizildi umut seline / Her sabah doğan güneşle birlikte / Güç verdik birbirimize bile bile / Kapıda geçti nice mevsimler / Umudu büyüttü yanan yürekler / Patron sanır ki sabrımız biter / Oysa işçi direnirse zafer yeter / 296’ncı gün bir tarih yazıyor / Alın teriyle onur kazanıyor / Unutma, hak verilmez alınır / Direnen işçi er ya da geç kazanır.”