CENGİZ ALDEMİR/ İZ GAZETE-  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim’de 27. Dönem 2. Yasama yılına başlayacakken yine şantiye alanına döndü. Genel kurul koltuklarında herhangi bir yıpranma olmamasına rağmen değiştirilmesine tepti gösteren milletvekilleri yapılanların israf ve birilerine rant sağlandığı görüşünde. Kısa süre önce boyanarak asfaltlanan kampüs alanının tekrar asfaltlanması ve eski kaldırım taşlarının değiştirilmesini, “AKP meclis hafızasını silmeye çalışıyor” sözleri ile tepki gösteren milletvekilleri İz Gazete’ye konuştu.

ŞENTOP’A TASARRUF ÇAĞRISI
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u israf yerine tasarruf etmeye çağıran CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Mecliste bazı yenilemeler olabilir. Bunun mutabakatla ve kamuoyunun bilgisi ile yapılması en doğru karardır. Tadilata gerek olmamasına rağmen nereye, ne kadar para harcandığı konusunda bütün partiler bilgilendirilmeliydi. Bu durum kamu vicdanı açısından son derece önemlidir. Meclis tatile girer girmez şantiye görünümüne girmesi kafalarda soru işaretlerine neden olmaktadır. Oturduğumuz koltukların hiç birisi eskimiş değildi. Yeni asfaltlanan meclis alanının tekrar asfaltlanmasına neden ihtiyaç duyulmuştur Meclis kaldırımlarındaki çalışmalar orijinal dokuya zarar verip verilmediği konusunda hiçbir partiye bilgi verilmemesi kabul edilemez bir durumdur. Yapılanlar meclisin itibarına zarar vermektedir. Üstelik memura, işçiye, emekliye enflasyonun çok çok altında zam yapılırken; memurlar 3600 ek gösterge, EYT’liler emeklilik haklarını, tarımda çiftçi ve köylü ekonomik destek beklerken, sağlığa ve eğitime yeterince kaynak aktarılmazken; var olan kaynakların ihtiyaç olmayan, lüks sayılabilecek alanlara yatırılmasının doğru olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

‘MİLLETİN PARASI’
Meclis yönetimini hiçbir partiye sormadan tadilat çalışmaları başlatmak ve gereksiz israf harcamaları yapmakla eleştiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Meclis tasarruf ve harcamalar konusunda millete karşı sorumludur. Biz milletvekilleri olarak oturduğumuz o koltukların değiştirilmesi konusunda bir ihtiyaç hissetmedik. Sonuçta bu paralar milletin cebinden çıkmaktadır” dedi.

‘HAFIZAYI SİLİYORLAR’
Yapılanları farklı bir açıdan değerlendiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise tadilat harcamalarından daha çok iktidarın, kendilerinden önceki meclisi hafızalardan silme çalışmaları yaptığını söyledi. Türkkan, “Cumhuriyet 2002’de kurulmadı. Kendilerinden önceki Türkiye’yi tarihten silmeyi istiyorlar ama başaramayacaklar. Tam tersi yavaş yavaş tarih onları siliyor.  Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözleri ile tepki gösterdi. 
HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, meclis yönetimini şeffaf olmamakla suçladı. Kerestecioğlu, “İşsizliğin hat safhada olduğu ülkede yaşanan israflar insanı şok ediyor.” dedi.


 

Editör: Haber Merkezi