İZGAZETE- Konak Belediyespor sahaya; Fatma, Raluca, Sevinç, Didem (Ravza), Esra, Yaşam, Kader, Gülbin (Cansu Gürel), Cosmina, Fatoş, Esther (Yağmur) on biriyle çıktı.

Mavi-beyazlılar ilk yarım saatte 4-0’ı bulduktan sonra oyunu rölantiye aldı. İlk 25 dakika içinde iki asını çıkarıp yerine gençleri aldı. 46’da da deneyimli orta saha yıldızı Esther çıktı, yerine Yağmur girdi.

GOL… GOL… GOL…

İlk golü Trabzon İdmanocağı kendi kalesine attı. Hemen arkasından Cosmina skoru 2-0’a getirdi. 16. dakikada Esther’in asistinde Fatoş vurdu top üst direkten döndü. 21’de Esther sağıyla düzeltip çaprazdan soluyla nefis vurdu: 3-0. Hemen arkasından Kader ceza alanı içinden aşırdı: 4-0.

Cosmina 33’te sert vurdu üst direkten döndü. 55, 60 ve 63 ve 80’de sahneye Kader çıktı; 8-0. Bu dakikada Ralu sakatlandı, Konaklı kızlar üç oyuncu değişikliği yapıldığı için maça 10 kişi devam etmek zorunda kaldı. 83’te Yağmur ceza alanında düşürüldü. Günün dağınık ismi Cosmina’nın penaltı vuruşunu kaleci çıkardı, seken topa uzaktan vuran Kader kendisinin altıncı, takımının 9. golünü attı; 9-0. Maçın 90. dakikasında ise Cosmina son sözü söyledi: 10-0.

KONAK BELEDİYESPOR BU SEZON DA İDDİALI

Konak Belediyespor teknik ve fizik olarak lige hazır olduğunu gösterdi. Sahada futbolun bütün gereklerini yaptı. Dikine oynadılar. Topu çok tuttular ve ayağa pas yaptılar. Sağbek Ralu, iki stoper ve solbek Sevinç görevini eksiksiz yaptılar. Solbek Sevinç hücuma da çok katıldı.Soldan çıkışları ve kestiği toplarla gollere katkıda bulundu. Maçın iyileri Esra, Sevinç, Ester ve attığı gollerle iki kez hat-trick yaparak Kader’di.

Teknik patronun iki eksiği ise 4-0’dan sonra gevşemeyi kesmek için devreyi bekleyerek kenardan müdahale etmemesi ve kalabalık bölgelerden topun yönünün çevrilmemesine seyirci kalmasıydı. Maçta top oyunda o kadar çok kaldı ki (Çok az taç atışı oldu, iki kez sakatlık nedeniyle oyun kısa süre durdu) , buna rağmen Konaklı oyuncular fizik olarak üstünlükleriyle sonuna kadar ayakta kaldılar.

Trabzon İdmanocağı maçında görüldü ki Konak Belediyesporlu kızlar bu sezon da şampiyonluğun en büyük adayı. Bu arada Cosmina’nın biraz daha ciddiyet kazanması, sonradan oyuna giren Ravza’nın özel antrenmanla top tekniğini geliştirmesi de teknik patronun ev ödevleri arasında. Bu notu da düşelim.

Editör: Haber Merkezi