Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Sarıyer galibiyetiyle zirveden kopmayan Karşıyaka'da stoper Cenk, son haftalarda takımın golcüsü oldu. Cenk, son 3 maçta Tokatspor ve Sarıyer ağlarını sarsarak iki kritik galibiyete katkı yaptı.

Futbola Karşıyaka altyapısında başlayan oyuncu, Boluspor'dan 2013-14 sezonu başında 20 bin TL bonservis ve aylık yalnızca 2 bin TL maaşla yuvaya döndü. O sezon hariç yeşil kırmızılılarda forma şansı bulamayan 25 yaşındaki futbolcu, önce 3. Lig'de Denizli Büyükşehir Belediyespor'a ardından 2. Lig'de Fethiyespor'a kiralandı. Cenk, transfer yasağının da etkisiyle bu sezon dönebildiği kulüpte 13 maçın tamamında forma giyerek ilk 11'in değişilmezlerinden oldu.

ALTUĞ'DAN ERTEN'E SİTEM

Öte yandan Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, kulübe yıkılan Yalı'daki tesislerin yerine yapılması planlanan ancak açılan davalar yüzünden inşaatı durdurulan yeni Karşıyaka Stadı ile ilgili Ankara'da temaslarda bulunan İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten'e sitem etti.

Geçen yıl kendisiyle yarıştığı kongreyi kazanıp bir dönem kulüp başkanlığa da yapan Ali Erten'le geçmiş dönemde aynı yönetimde çalışan Başkan Altuğ, "Stat Karşıyaka'yı ilgilendiren bir konu ama Ali Erten kulüple ortak hareket etme ihtiyacı duymuyor" diye konuştu.

Kendilerinin de statla ilgili sürecin takipçisi olduklarını ancak yeni bir gelişme olmadığı sürece, sürekli aynı bilgileri paylaşma ihtiyacı duymadıklarını belirten Başkan Altuğ, "Aramızda koordinasyon yok. Oysa stat konusunda bağımsız hareket ederek değil, yönetim ve divan kuruluyla ortak çalışma yapıp birlikte hareket ederek sonuç alınır" şeklinde konuştu.

Kastamonuspor 1966, Tokatspor ve Sarıyer galibiyetlerinin primlerini henüz dağıtamayan Karşıyaka'da yurt dışında bulunan Altuğ, oyunculara bir miktar ödeme yapılacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi