İsim sponsorluğu konusunda inşaat firması Folkart Yapı ile temas halinde olduklarını belirten Tahir Gürler, "Mevcut yönetim bir an önce olağanüstü genel kurul kararı alıp önümüzü açmalı. Göreve gelirsek, futbol şubesinin şirketleşmesi için adımlar atmayı planlıyoruz. Bu noktada Folkart'la işbirliği içinde hareket edeceğiz. Kulubümüz İzmirspor Folkart ismiyle mücadele edebilir" dedi.

Camianın isteğiyle göreve talip olduğunu ifade eden Tahir Gürler şöyle devam etti: "Bir İzmirsporlu olarak bu çağrıya kayıtsız kalamadım. Birleştirici olmak istiyoruz. Yönetim 15 Mayıs'taki mali kongreden sonra olağanüstü genel kurul kararı almayı planlıyor. Ancak o kongrede seçim de yapılmalı. Vakit kaybetmemeliyiz. İzmirspor sıfırı tüketti. Maddi destek için şirketlerle ortaklık kurmamız şart. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da İzmir'in adını taşıyan kulübümüze destek vermeye sıcak bakıyor. 'Kulüp satılıyor' şeklindeki söylentiler gerçeği yansıtmıyor. Futbol şubesinin yükü azalacak, ama kulübün mal varlıklarına dokunulmayacak." 
 
TARAFTARDAN PROTESTO, İŞLETİR'DEN KONGRE SİNYALİ
 
İzmirspor Başkanı Emin İşletir, dün taraftarların Divan Kurulu toplantısı öncesi yönetimi istifaya davet etmesi üzerine, "Koltuk sevdalısı değilim. Seçime gideceğiz" dedi. 15 Mayıs'taki mali kongreden sonra olağanüstü genel kurul kararı alacaklarını söyleyen İşletir, "Ben 50 yıllık İzmirsporluyum. Başarısız olduk. Bu kulübün ilkeleri var, bunlara uymak zorundayız. Arzu eden gelir aday olur. Koltuğa yapışmam. Kimse seçim olmayacak diye düşünmesin. Taraftar tepki göstermekte haklı. İzmirspor güçlü bir camia, bu günleri atlatır" diye konuştu.
 
 
Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, (DHA)
Editör: Haber Merkezi