DUYGU KAYA/ İZ GAZETE-  İzmirli Milli Yelkenci Beste Kaynakçı, İz Gazete’ye özel açıklamalarda bulunarak koronavirüs sürecinin sporcuları nasıl etkilediğini anlattı.Kaynakçı ayrıca Yelkende 2021 Tokya Olimpiyatları’na hazırlandığını ve İzmir’e bir gurur yaşatmak istediğini söyledi.

Sporcu bakımından İzmir’in çok iyi bir altyapısı olduğunu ifade eden Beste Kaynakçı, “İzmir’den çok iyi sporcular çıktığını görüyorum, gerek kendi alanım gerekse başka alanlarda. Altyapısı kuvvetli ama İstanbul’a göre daha az sponsorluk fırsatı var. Eğer sponsorluklar çoğalırsa, başarı bakımından Türkiye’de belki tek şehir olur” dedi.

‘DENİZDEN UZAK KALDIK’

Koronavirüs sürecinden pek çok insan gibi sporcuların da etkilendiğini belirten İzmirli sporcu, şunları söyledi:

“Biz ilk zamanlar İspanya Palma Adası’nda Dünya Şampiyonluğu’na hazırlanıyorduk, iki gün sonra ilk yarışımız olacaktı. Sonra birden hemen dönmemiz gerektiğini, sınır kapıların kapatılabileceğini öğrendik ve bir gün içinde geldik. İki aydır evlerdeyiz, iki ay denizden uzak kaldık. Fiziksel olarak kendimizi hazır tutmak için evde kara sporu yapıyoruz. Dün Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen bir karara göre sadece olimpik ve paralimpik sporcular antremanlara başlayabilir. Bir sahil ismi vermemiz gerekiyordu sadece, Urla Yelken Kulübünde olduğumuz için antrenmanlarımızı Urla’da yapacağız”

‘İSTEDİĞİMİZ BU’

Beste Kaynakçı,  Türkiye adına olimpiyatlara 470 sınıfında giden ilk kadın ekip olacaklarını vurgularken, “Takım arkadaşım da bir diğer İzmirli sporcu Okyanus Arıkan, bir takım olarak yarışacağız. Türkiye’den daha önce kadın yelkenciler 470 sınıfında olimpiyatlarda yer almamıştı. İkimiz de İzmir’e bunun gururunu yaşatmaya çalışıyoruz. İstediğimiz sadece bu” dedi.

Editör: Haber Merkezi