İZ GAZETE – Sezonun ilk yarısı sonlanırken İzmir takımlarının ilk yarı performanslarını sizler için derledik. Süper ligde Göztepe, TFF1. Ligde Altınordu, TFF 2.Lig Beyaz Grupta Altay ve Karşıyaka sezonun ilk yarısında neler yaptı? Kendi liglerinde kaçıncı sırada yer aldılar?

GÖZTEPE ALKIŞLARI TOPLADI

Süper ligdeki tek İzmir temsilcisi olan sarı kırmızılı ekip, sezonun ilk yarısında gösterdiği performansla alkışları topladı. 17 maç sonunda topladığı 30 puanla, aynı puana sahip 4. sırada yer alan Beşiktaş ve 5. sıradaki Kayserispor’un hemen ardından, averajla 6. sırada yer aldı. Yeni bir takım olmasına rağmen lider Medipol Başakşehir'in sadece 6 puan gerisinde kaldı. Göz-Göz evinde 16 puan toplarken, deplasmanda ise 14 puan aldı.

ADİS JAHOVİC PARLADI

Ligde attığı 30 gol ile de en golcü takımlar arasında olan Göztepe’de, attığı 14 golle parlayan Makedon oyuncu Adis Jahovic gol krallığı yarışında da Galatasaraylı Bafetimbi Gomis ve Trabzonsporlu Burak Yılmaz ile birlikte ligin en çok gol atan oyuncusu oldu.

ALTINORDU BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan Altınordu, özellikle son 10 maçta sadece 1 galibiyet alarak bu hedefinden uzaklaştı. Devre arasına 20 puanla 12. sırada giren Altınordu, 17 hafta sonunda attığı 24 gole karşın kalesinde 25 gol gördü.

EN GOLCÜ KERİM

İlk yarısı sona eren sezonda 17 maç sonunda Altınordu’nun en çok gol atan oyuncusu Kerim Avcı oldu. Kerim attığı 8 gol ile takımına katkı sağladı.

ALTAY’IN ŞAMPİYONLUK İDDİASI SÜRÜYOR

İzmir’i TFF 2.Lig Beyaz Grupta temsil eden İzmir’in köklü kulübü Altay 17 maç sonunda aldığı 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi ile lider Gümüşhanespor’un ardından topladığı 32 puan ile 2. sırada yer aldı.

Altay sezonun ilk yarısında attığı 31 gole karşılık kalesinde 19 gol gördü.

KARŞIYAKA HERŞEYE RAĞMEN…

TFF 2.Lig Beyaz Gruptaki diğer İzmir temsilcisi Karşıyaka sezona puan silme cezasıyla başladı. İzmir’in Karşıyaka’sı yaşadığı her türlü zorluğa rağmen ligde kalma umutlarını ligin 2. devresine taşıdı. İlk yarı sonunda 17 puan toplayan Karşıyaka’nın 6 puanı aldığı ceza ile silinmesi sonucu 11 puanda kaldı. 

CAN TAKIMDAN AYRILDI

Attığı 8 golle Karşıyaka’nın en golcüsü konumundaki Can Erdem alacakları ödenmediği için serbest kaldı.

Geçen sezon 17, bu yıl ilk yarıda 8 gol atarak takımın en skorer futbolcusu olan 30 yaşındaki Can'ı kadroda tutmak için dün basketbol takımının oynadığı Beşiktaş Sompo Japan maçının 50 bin TL hasılatını hesabına yatıran yönetimin son dakika çabası da yetmedi.

Editör: Haber Merkezi