NAZMİ CAN ARSLAN / İZGAZETE - Liglerin ikinci yarısının daha zorlu geçtiği bilenen bir gerçek olduğu için İzmir takımları bu süreçte İzmirli futbol severlerin daha çok desteğine ihtiyaç duyacak. Şampiyonluk yarışında olan ve küme düşmeme mücadelesi içinde olan İzmir takımlarının ilk yarı performanslarını ve şuanki durumlarını ele aldık.

GÖZTEPE

İzmir’in uzun yıllar süren Süper Lig hasretine son veren Göztepe takımı harika bir ilk yarı geçirdi. Göztepe hem oynadığı oyunla keyif verdi hem de topladığı 30 puanla üst sıralarda yer aldı. Zirve takibini sürdüren Göztepe oynadığı oyun ve muhteşem taraftarı sayesinde lige renk katarak, tüm futbol severlerin sempatisini kazandı. Göztepe ligin ilk haftalarında kümede kalma hedefi olan bir takım iken alınan güzel sonuçların ardından camiayı Avrupa heyecanı sarmaya başladı. Adis Jahovic attığı 14 golle takımına büyük katkı sağladı ve gol krallığı yarışında ben varım dedi. Tecrübeli kaleci Beto Pimparel ise yaptığı önemli kurtarışlar ile Göztepe kalesinin emin ellerde olduğunu gösterdi. Göztepe son olarak ara transfer döneminde Kardemir Karabükspor’dan orta saha oyuncusu Andre Biyogo Poko kadrosuna dahil etti.

ALTINORDU

Ülkemizin en büyük altyapı modelini başarılı bir şekilde hayata geçiren Altınordu TFF 1. Lig’de 20 puan ile 12’inci sırada kendine yer buldu. Özellikle içerde yaptığı maçlarda puan kayıpları yaşaması İzmir ekibinin ilk yarıyı istediği sırada bitirmesine engel oldu. İkinci yarıda Play-Off mücadelesi içinde olacak olan Altınordu’nun ciddi bir çıkışa ihtiyacı var. Yönetimin devre arasından transfer listesinde bulunan oyunculardan sonuç alamaması üzerine çareyi altyapıdan yetiştirdiği oyuncalarda arayacak.

ALTAY

Geçtiğimiz günlerde 104’üncü kuruluş yıldönümü kutlayan ve eski günlerine dönmek isteyen Altay şampiyonluk parolası ile sezona başladı. TFF 2. Lig Beyaz Grupta yer alan Altay ilk yarıyı 32 puanla ikinci olarak tamamladı ve zirve takibini sürdürdü. İlk yarının sonlarına doğru alınan kötü sonuçlar ve puan farkının açılması yönetimi alarma geçirdi. İlk yarı bitmeden teknik direktör Cüneyt Biçer’in yerine İsmet Taşdemir göreve getirildi. Transfer yasağı bulunan Altay’ın bu yasağı kaldırma girişimlerinin olumsuz sonuçlanması devre arasında takıma takviye yapılmasını engelledi. Yaşanan bu olumsuzluğa rağmen Altay ikinci yarıda şampiyonluğun en büyük adayları arasında yer alıyor.

KARŞIYAKA

Tarihin en sıkıntılı dönemlerini yaşayan Karşıyaka sezona FİFA tarafından verilen -6 puanlık ceza ile sezona kötü bir başlangıç yaptı. TFF 2. Lig Beyaz Grupta topladığı 11 puan ile 16’ıncı sırada kümede kalma mücadelesi içinde ilk yarıyı bitirdi. Şirketleşme tartışmaları ile gündeme gelen Karşıyaka bu tartışmaların gölgesinde önümüzdeki günlerde olağanüstü kongreye gidecek. Bir başka sorun olan transfer yasağı Karşıyaka kulübünün devre arasında takıma takviye yapmasını mümkün kılmıyor.

MENEMEN BELEDİYE SPOR

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Menemen Belediye Spor iyi başladığı sezonun ilk yarısını 38 puanla lider olarak bitirdi. Özellikle iç saha performansı ile dikkat çeken Menemen Belediye Spor kendi evin namağlup bir şekilde devre arasına girdi. 2. Lig Kırmızı Grupta zirvedeki 4 takımında 38 puanla ilk yarıyı bitirmesi ligin ikinci yarısının daha zorlu geçeceğini gösteriyor. Zorlu ikinci yarı öncesinde Menemen Belediye Spor yönetimi takıma 6 yeni transfer yaptı. Bugsaşspor’dan santrafor Yıldıray Koçal, Amedspor’dan santrafor Murat Yılmaz, Gençlerbirliği’nden sağ bek Utku Işık, Kasımpaşa’dan stoper Mert Kula, Pendikspor’dan orta saha Aytaç Deniz ve Elazığspor’dan Ömer Yıldız’ı kadrosuna katan Menemen Belediye Spor şampiyonluk yarışı öncesi kadrosunu güçlendirdi.

BUCASPOR

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta bir diğer İzmir Temsilcisi Bucaspor kümede kalma mücadelesi içinde ilk yarıyı bitirdi. Sezon başında verilen -3 puan silme ceza ile karşı karşıya kalan Bucaspor topladığı 13 puan ile 15. Sırada yer aldı. Transfer yasağı olan Bucaspor transfer döneminde takıma gerekli takviyeleri gerçekleştiremeyecek. İlk yarıda teknik direktör konusunda sıkıntılar yaşayan Bucaspor son olarak Mehmet Can Bölgen ile anlaştı.

TİRE 1922

TFF 3. Lig 2. Grupta yer alan Tire 1922 üst üstte aldığı 6 beraberlik ile sezona başladı ve devre arasına 25 puan ile 8’inci sırada girdi. İkinci yarıda Play-Off mücadelesi içinde olacak olan Tire 1922 takımı 24 Ocak Çarşamba günü yeni yapılan Tire Stadı’nın kapılarını Altay ile yapacakları dostluk maçı ile yeni statlarına kavuşacaklar. Yeni stat ile güçlenecek olan Tire 1922 Play-Off mücadelesi içinde yer alması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi