ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE- İzmir Ticaret Odası’ndaki toplantıya Göztepe ve Süper Lig Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu CEO’su Barış Orhunbilge, Menemenspor temsilcisi Mustafa Avcı ,Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı ,Bergama Belediyespor Başkanı Hasan Canoğlu, Bucaspor 1928 Başkan Vekili Mehmet Sevinç ile İZVAK yönetimi katıldı.

 İZVAK Başkanı Ali Erten, kentte 100 yılı aşmış marka spor kulüpleri olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Hepsi birbirinden değerli, vizyon sahibi kulüp başkanlarımız, yönetimlerimiz var. Sahada rekabet ederken saha dışında iş birliği ve güç birliği yapmanın gücünü ve değerini hep birlikte fark ettik. Göztepe Gürsel Aksel Stadı, her yönü ile mükemmel oldu. Böyle anıtsal bir eseri İzmir'e kazandırdıkları için sayın Mehmet Sepil ve ekibine, destek ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca Alsancak Stadı'nda da yüzde 80 seviyelerine ulaştık. Pandemi koşullarında kontrollü olarak çalışılıyor. Karşıyaka Stadı'nda uzun hukuk mücadeleleri sonucunda mahkemeler kazanıldı. Sürece tüm gücümüzle destek verdik. Orada çok zaman kaybettik ama gerçekten iyi gelişmeler var. Kulüplerimiz yeni sezona iyi başladı ve sezon sonunda umarım bir değil birkaç şampiyon çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

'İZVAK ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİ'

Göztepe ve Süper Lig Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, İZVAK’ın çok önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.

Sepil, "Daha önce bilindiği gibi İzmir takımları arasında oldukça vahşi bir rekabet vardı bu rekabet anlamsızlaşan İzmir’e hiçbir faydası olmayan bir rekabetti. Ali başkan seçildikten sonra, İZVAK çok önemli bir görev üstlendi. İzmir’in bütün  takımlarını birleştirdi ve İzmir için çalışma motivasyonu verdi" dedi.  

Torbalı'daki arazi projesine de değinen Sepil , belirlenen arazideki projenin, iptal olan altyapı tesisi için yeni arazi arayışlarının sürdüğünü vurguladı.  Koronavirüs pandemisi nedeniyle yalnız localara yüzde 50 seyirci alınması kararının yetersiz olduğunu belirten Sepil, Avrupa'daki örnekleri gibi statlara yüzde 30'a kadar taraftar alınabileceğini ifade etti.

'İLK DEFA BÖYLE KAPSAMLI BİR STAT YAPILDI'

Stad konusunda değinen Sepil “Stad bittikten sonra devir işlemlerinde acele etmedik çünkü çok büyük bir işletme orası. Şu an 10 yıllık kira sözleşmesi  için  görüşüyoruz, hızlı devir alsaydık inanılmaz masraflı bir stat olurdu, buna karşı halka açılması gereken alanlar var. İlk defa böyle çok kapsamlı bir stat yapıldı, orası tamamen İzmir halkına açık alan olacak. Ayrıca becerebilirsek alanı çocuk oyuncak müzesinin olduğu ve tamamen 24 saat halka açık bir tesis haline getireceğiz. Bu konuda görüşmelerimiz başladı, birkaç aya biter diye düşünüyorum” diye konuştu.

'KARŞIYAKA STADI İÇİN YENİ BİR SÜREÇ BAŞLAYACAK'

Kombine bilet konusunda değinen Sepil hiçbir taraftarı mağdur etmek istemediklerini ve bunun için çözüm aradıklarını dile getirdi. 

Karşıyaka  Başkanı Turgay Büyükkarcı ise  “İZVAK  olarak çok güzel bir birlikteliğimiz var bu birlikteliğe Tunç  Soyer de katıldı, ona da çok teşekkür ederiz. Stat konusuna gelince ciddi bir adım atıldı. Karşıyaka Stadı için yeni bir süreç başlayacak, bununla ilgili 10-15 gün içinde detaylı açıklamayı yapacağım.Bu işe bıkmadan usanmadan destek veren İZVAK’a  teşekkür ederim. Güzel bir gelişme oldu ama burada en önemli şey, iki ayrı siyasi partinin aynı masada hiç çıkar kavgası yapmadan, Karşıyaka’ya ve İzmir’e yapılacak bir hizmeti konuşması. Açıkçası ben şaşırdım ne siyaset konuşuldu ne oy konuşuldu, sanıyorum mutlu sona varıyoruz” ifadelerini kullandı.

'TÜRK FUTBOLUNDAKİ SORUNLAR ÇOK DERİN'

Göztepe Spor Kulubü ve Külupler Birliği Başkanı Sepil, türk futbolundaki sorunların çok derin olduğunu ve bu sorunların yılların getirdiği sorunlar olduğuna vurgu yaptı.

Sepil, “İzmir, spor açısından çok şey yapılabilecek bir şehir sadece futbol branşında değil birçok branşta başarı sağlayabilecek bir şehir. O kadar başarı var mı futbolda, hayır yok- başka alanda da yok. Bunu hep birlikte çoğaltmak için de İzmir basınına çok ihtiyacımız var. Bu  spor bilincini hep beraber yaymak zorundayız çünkü ne olursa olsun biz büyükşehiriz. Büyükşehir olduğu için bir sürü takım var. Ama bu çok takımlı şehir olmayı dezavantaj değil avantaja çevirmenin yollarını hep beraber bulmalıyız örneğin bugün İstanbul’da 6 tane süper lig takımı varken, İzmir’den 1 tane takım olması bizim için ayıp" dedi.

'İZMİR'DE İŞ ADAMLARIN SPORA OLAN KATKISI YETERLİ DEĞİL'

Sepil, "Türk futbolundaki sorunlar o kadar derin ki bu bugünün getirdiği sorunlar da değil. Bu yılların getirdiği sorun tabi ki Altınordu Spor Külubu Başkanı  Mehmet bey gibi üretmeye çalışan bir başkan, bu durum karşısında çok zorlanıyor. Örneğin İzmir’de iş adamlarının spora olan katkısı bana göre yeterli değil, bir Göztepe  formasına bakın- neredeyse İzmir sponsoru yok hepsi İstanbul’dan, benim yakın çevremden” şeklinde konuştu.

Altınordu CEO’su Barış Orhunbilge ise Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın birçok kişinin yapmadığı yatırımı yaptığını dile getirdi. Orhunbilge,  Altınordu Başkanı Özkan'ın kulüp internet sitesindeki bir yazısında emekli olacağına dair bir imada bulunduğunun hatırlatılması üzerine, şimdiye kadar altyapı, tesisleşme ve kulüp için 30 milyon dolar yatırım yapan Özkan'ın, gençliğe yatırım yapan kulüplere destek olunmadığı için sitemkar olduğunu dile getirdi

Orhunbilge son olarak "Altınordu üretim yapmaya çalışıyor. Bütün kulüpler için söylüyorum, üreteni korumak lazım. Başkanımızın çalışmadan duramayacağını biliyoruz. Altınordu, türk futbolunun çok önemli markalarından bir tanesi" dedi.

Editör: Haber Merkezi