Geçtiğimiz yıllarda Sivasspor, Gaziantepspor ve Elazığspor'u çalıştıran Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bu kulüplerde hayalimdeki takımı oluşturamadım. Gerçek anlamda bir tek Göztepe'de kendi kadromu kurma fırsatı bulabildim. Bu yüzden rahatlıkla 'Bu benim takımım' diyebiliyorum. Yönetim fedakarlık yaparak istediğim her oyuncuyu aldı. Transferde sağlam karakterli, taşıdığı armanın kıymetini bilen futbolcuları seçtik. Benim için oyuncunun kişilikli ve iyi birey olması her şeyden önemli. Ayrıca geleceğin kadrosunu da kurduk. Her sezon onlarca futbolcu alıp-gönderme devri sona erdi" ifadesini kullandı.

Son transfer Adis Jahovic'le golcü sorununun çözüleceğini kaydeden Okan Buruk, "Jahovic'in yanı sıra Kone ve Umut'un takıma büyük katkısı olacak. Göztepe'nin yıllardır bitmeyen golcü sorunu bu sezon sona erecek" dedi.

Büyükşehir Gaziantepspor ve Altınordu maçlarındaki futbolun camiayı umutlandırdığını sözlerine ekleyen Buruk, "Amacımız her maç coşkulu futbol oynamak. Sonuç ne olursa olsun sahada mücadele ettiğimiz takdirde alkışlanacağız. Bu bilinçle oynayacağız. İlk iki maçta ofansif olarak doğru işler yaptık. Altınordu müsabakasında 10 net pozisyona girdik. Hedefimiz her karşılaşmada bu fırsatları yakalayabilmek. İnanıyorum ki çok daha iyi işler yapacağız" diye konuştu.

GÖZTEPE'NİN YENİLERİ

Göztepe'nin bu sezon gerçekleştirdiği transferler ise şöyle: Doğa Kaya (Gençlerbirliği), Famoussa Kone (Bastia), Lokman Gör (Antalyaspor), Yavuz Aygün (Trabzonspor), Günay Güvenç (Beşiktaş), Emre Can Coşkun  (Galatasaray), Tanju Kayhan (Sturm Graz), Tayfur Bingöl (Gençlerbirliği), Leo Schwechlen (Anorthosis), Prince Segbefia (Elazığspor), Adis Jahovic (Krylya Sovetov Samara), Halil Akbunar (Elazığspor kiralıktan geri döndü), Benjamin Fuchs (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kiralıktan geri döndü), Gençer Cansev (Medipol Başakşehir- kiralık), Mehmet Umut Nayir (Osmanlıspor- kiralık), Soner Dikmen, Burak Çolak (Hacettepe- kiralık)

JAHOVİC'TEN BAŞARI SÖZÜ

Göztepe'nin Rusya Premier Lig ekiplerinden Krlya Sovetov Samara'dan transfer ettiği santrfor Adis Jahovic, Teknik Direktör Okan Buruk'un yardımcısı Stephan Tomas sayesinde sarı kırmızılı kulübe geldiğini söyledi.

Adis Jahovic, "Tomas'ı çok uzun zamandır tanıyordum. Göztepe ile irtibata onun sayesinde geçtim. Transfer için ilk görüşmeyi Tomas'la yaptım. Okan Buruk'u da tanıyordum. Geçen sezon beni Sivasspor'a almak için uğraşmıştı. Sonuçta hedefleri büyük bir kulübe geldim. Rusya'dayken Türk futbolu hakkında bilgi sahibi olmuştum. Özellikle Süper Lig'deki takımlar çok ciddi yatırımlar yaparak dünyaca ünlü oyuncuları transfer etti. Ancak TFF 1'inci Lig için çok bilgi sahibi değildim. Bana Göztepe'nin Süper Lig hedefi doğrultusunda ciddi yatırımlar yaptığı, iyi oyuncular aldığı ve finans olarak çok güçlü olduğu anlatıldı. Artık yeni bir maceraya başladım. Kulübümde başarılı olacağım" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi