İZ GAZETE- İlk kez çocuk yaşta gittiği tribünden hiç çıkmamış, takvimleri maçlara göre ayarlı gerçek bir tribün lideri Orçun Yaprak. Ömrünün çoğunu tribünlerde geçiren, Göztepeyle kalbi atan lider tribüncüyle maçlardaki anılarını ve hislerini gazetemize özel olarak konuştu.

Sevgili Orçun neredeyse ömrünün çoğunu tribüne verdin. Peki neden insan hayatını tribünü verir?

Zor soruyla başladık. Sevdiği için demek yeterli gelmeyecek belki okuyanlar için ama öyle be abi. Tam anlamıyla sevginin özü bu bence. Öyle ki o armayı gördüğüm her an heyecanlanıyorum. Ayıptır söylemesi nefes alıp verir gibi adını anıyorum. Islık çalmak işte şimdi öyle romalarda filan, bahsedilir ya, hani insan her boşa düştüğünde bildiği şarkıyı mırıldanırmış. Biz de Göztepe bestelerini mırıldanıyoruz.

Peki böyle her maça gitmek her yerde olmak ne hissettiriyor sana?

Öyle çok süslü cümlelerle anlatamayabilirim ama anlatılmaz güzel bir duygu. Heryeri Göztepey ile birlikte gezmek.

Bu yolculuklarda yaşadığın ilginç bir an var mı?

Olmaz mı çok var ama hangisini anlatsam. Bundan 3 sene önce Urfa'ya gidiyorduk. Konya ovasında araba durdu. Biraz şey olacak ama aşağı indim, biraz geçti, bir baktım araba hareket etti. Koştum peşinden ama yakalayamadım.

Sonra nasıl kurtuldun oradan?

Telefona baktım hat yok. Yürüdüm biraz baktım hala çekmiyor. En az 2 saat otostop çektim, 3. saat telefon çekti, arabadakileri aradım. Nerdesiniz dedim, burdayız dediler, dedim Allah belanızı versin beni unuttunuz. Ama herkes rutin.  3 saat sonra denk getirdim onları otostopla.

Deplasman otobüsü demişken, malum insan bu kentte yaşayınca bir sürü şehir efsanesi duyuyor. Elbette hiç tasvip etmediğimiz bir şey, Aydın spor maçına giderken siyah-beyaz bir inek varmış o vurulmuş, doğru mu bu?

Allah rahmet eylesin o doğru. Z. abi yaptı onu. Ne yazık ki.

Maça gidene kadar şarkı türkü eksik olmuyor tabi. Senin adına da , Gerçek Güzelyalılı Orçun Yaprak besteler yapıldı. Bu nasıl bir duygu?

Esasında ben öyle çok istemiyorum ama arkadaşlar söylüyor ne yapayım.

Peki seni neden bu kadar seviyorlar?

Onlara  sormak lazım. Sanırım çıkarsız emeği, içten sevgiyi görüyorlar. Artık bir aile gibiyiz onlarla. Ben de onları çok seviyorum. Aslında o şarkılar bir selam gibi de. Malum tribün hayatının bazı zorlukları var. O şarkılarla "biz senin yanındayız. Yürü sen" diyorlar. Açıkçası onlardan aldığım bu teşvik, Göztepe için daha da çok şey yapmaya itiyor beni.

Evet dünyanın bir çok yerinden böyle videolar gönderiyorlar senin bestelerinle dolu. Peki gerçek Güzelyalı ne demek? Güzelyalı bu klüp için ne anlam ifade ediyor?

Güzelyalı kulübün kalbi. Kulüp orada kuruldu. Ve Güzelyalılılar bazı şeylerde ilk isyanı başlattığı için. Mesela bu trenden inme olayı gibi bir şey var orada.

Maça gidemediğin zaman ne hissediyorsun?

Orçun Yaprak- Kendimi çok kötü hissediyorum, tuhaf hissediyorum. Yani orda olmadığım maç misal atıyorum Erzurum'da, ben orada yoksam, o takım eksik, o tribün eksik ben öyle hissediyorum.

Yeni yönetim hakkında ne düşünüyorsun, Başkan Mehmet Sepil hakkında?

Orçun Yaprak - Bence Mehmet Sepil gelmiş, geçmiş en büyük başkanlardan biri. yaptığı işler de ortada. Takıma çok katkı koydu, stat, tesis olayları filan. İşte Torbalı'daki tesislerde bir sıkıntı var da inşallah çözecek başkan.

Bu sene için ne düşünüyorsun?

Bu sene ligde kalmakla ilgili bir sıkıntı yaşamayacağımıza eminim. hedefimiz çok daha yukarılar.

Göztepe ile ilgi bir çok kitap yazıldı bunlar hakkında ne düşünüyorsun?

O kitapların bir kısmını yazanlar önce bir Göztepe'yi yaşasınlar.

Peki senin önereceğin bir kitap var mı?

Göztepeyle ilgili bu iş adamları derneği çok güzel bir kitap yazmıştı tarihini anlatan onu önerebilirim.

Göztepe satış mağazasında en sevdiğin ürün hangisi?

Hepsi (gülüyor) ama ben beyaz ve arması büyükçe basılı olanları tercih ediyorum.

Son olarak Orçun, Gzötepe olmasa ne yapardın?

Göztepe olmasa dağlarda yaşardık .Çok büyük bir eksiklik olurdu hayatta. Göztepe'yi seviyoruz, onsuz olmaz.

Editör: Haber Merkezi