NAZMİ CAN ARSLAN / İZ GAZETE -Maç 2-0 olduktan sonra rakibe verdikleri pozisyonlarınve gol şansının maçın akışını değiştirdiğini belirten Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna,“İlk yarı öyle bitmeseydi daha farklı bir karşılaşma izleyebilirdik. Topa yüzde 60 oranında sahipken, ikinci yarının ilk 10 dakikasında topu Osmanlıspor’a verdiğimiz o anlar oyunun sıkışmasına neden oldu.Osmanlısporiçinde bulunduğu pozisyon gereği oyun disiplininden kopsalar bile oyun istekleri, arzuları, konsantrasyonları yüksek oluyor. Maç 3-2 olduktan sonraoyunu kontrolümüz altına alıp kalan 8 9 dakikalık kısmı daha sakin geçirebilirdik. Maalesef bunu yapamadık. Maçın faullerle durması gecikmelere neden oldu. Oyun kalitesi daha yukarı çıkabilecekken çıkmadı. Sadece pozisyon zenginliği ve goller oyunu biraz zenginleştirdi. Ama iyi takımız iyi oynuyoruz. Bu karşılaşmayı kazansaydık ligdeki pozisyonumuzu çok olumlu etkileyecekti. Üst sıralarda kendimize daha çok yer bulmak istediğimiz ligde ileriye dönük daha olumlu kılacaktı. İkinci yarıda yine pozisyonumuzu yükseltebilecek olumlu bir fikstürümüz var. Bunu değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

“BİZİM YAPTIKLARIMIZLA ALAKALI ELEŞTİREBİLİRİZ”

Hakem kararlarıyla alakalı hiç konuşmadığını ifade eden Tamer Tuna penaltı pozisyonu hakkında “Wallace Reis’in dokunduğunu biliyorum kenardan gördüm ama tabi ne kadar penaltı izleyemedim. Hakem kararlarıyla ilgili 20 haftadır hiç konuşmadım. Herkesin konuşulduğu eleştirildiği bir noktada açıkçası ben oyundan yanayım. Herkes eleştiriyor zaten. Bence maçın son dakika pozisyonunu değil de bizim yaptıklarımızla alakalı eleştirebiliriz. Biz oyunu kazanabilecekken maalesef elimizdeki oyunu yediğimiz basit gollerle rakibe vermiş olduk” diye konuştu.

KADU’NUN DURUMU YARIN NETLİK KAZANACAK

Kadu ve Tanju’nun sakatlığının ikinci yarıda ki değişiklik planlarını olumsuz etkilediğini dile getiren Tuna sakatlanan oyuncuları hakkında şu şekilde bilgi verdi: “Kadu’nun dizinde Galatasaray maçı öncesinden gelen bir sorun vardı. Bugün oraya darbe gelince yine aynı sakatlığı yaşadı. Yarın kontrollerden sonra durumu belli olacak. Tanju’nun çok önemli bir sakatlığı yok. Sanırım bir adele spazmı var”

“DEMBA BA BUGÜN ÇOK İYİ OYNADI”

Gouffran’ın performansının oyun anlamında dengeli olduğunu ve verim olarak sorunları olduğunu belirten Tamer Tuna, bugün Gouffran’ın bir gol ve bir asist katkı yaptığı için mutlu olduklarını ifade etti. Tamer Tuna yeni transfer DembaBa’nın performansını, “DembaBaantrenman olarak eksiği yoktu. Sadece maç eksiği vardı.Dembabafiziksel olarak yüzde 100’de 100 olduğunda çok önemli katkılar yapacaktır. Bugünde çok iyi oynadı. Çok büyük katkı sağladı ve sağlamayada devam edecektir” şeklinde değerlendirdi.

“YAN HAKEMLERİN BİRKAÇ POZİSYONDA HATALARI VARDI”

Güzel bir müsabaka olduğunu ifade eden Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz maç hakkında, “Bizim açımızdan haftalardır istediğini alamayan Osmanlıspor vardı. Çok önemli bir deplasmana geldik. 1. dakikadan 90. dakikaya kadar puan almak isteyen Osmanlıspor vardı. Oyuncularımın mücadelesi kutluyorum. Son dakikada puan aldık. Penaltı pozisyonu doğru. Orta Hakem iyi bir performans gösterdi ama yan hakemlerin birkaç pozisyonda hataları vardı. Ofsayt olmayan kaleciyle karşı karşıya kalabileceğimiz pozisyonlar vardı. Sonuçta berabere kaldık. Göztepe’yi kutluyorum. Umarım kendi hedeflerine ulaşırlar. Bizim için kolay değildi. Ligin son sıralarından puanlar alarak yukarı doğru çıkacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi