NİLAY MADENÜS / İZ GAZETE - 14 Haziran 1925 yılında kurulan Göztepe Spor Kulübü’nün 94. kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen gelenekselleşmiş kutlama etkinlikleri 9 Haziran’da Gültepe Mahallesi’nde yakılan ilk meşale ile başlamış ve kutlamalar hafta boyunca İzmir’in çeşitli semtlerinde devam ettirilmişti. Bu akşam ise saat 20.00 sularında Güzelyalı Sahili’nde toplanmaya başlayan kalabalık, meşale şovlarıyla İzmir alev alev yanıp göz gözü görmeyinceye kadar marşlar söyleyip tezahüratlar atmaya devam etti. Saat 22.00’de ise Göz-Göz taraftarları kendilerine özgü kutlama biçimleri olan meşaleleri yakarak sahil boyunca dizildi.

21.55’de Susuz Dede Parkı’nda yapılan geri sayımın ardından kuruluş seramonisi gerçekleştirildi. Sahil boyunca dizilen taraftarların ellerinde yaktıkları meşalelerle göz gözü görmez oldu. Güzelyalı Sahili’ni dolduran coşkulu kalabalık Göztepe’nin 94. yaşını görkemli bir şekilde kutladı. Meşale, havai fişek ve ışık şovlarıyla görsel bir gösteriye dönüşen kutlamalar nedeniyle saat 20.00- 00.00 arasında trafiğe kapatıldı. Mustafa Kemal Bulvarı’nda akşamın erken saatlerinde yoğunlaşmaya başlayan kalabalık sahili sarı-kırmızı renklere boyadı.

Yer yer müzik eşliğinde danslar eden taraftarlar, Spor Toto Lig'de mücadele eden İzmir temsilcisi Göztepe'nin 94. yaşını dinmeyen bir coşkuyla kutladı.

ŞEHİT KEREM OĞUZ ERBAY KÖPRÜSÜ POLİS BARİYERLERİYLE ÇEVRİLDİ

Kutlamalar süresince, Göztepe’nin ve Güzelyalı sahilinin simgelerinden olan Şehit Kerem Oğuz Erbay Köprüsü güvenlik tedbirleri nedeniyle polis bariyerleri ile çevrilerek giriş çıkışa izin verilmeyecek şekilde kapatıldı. Kutlama öncesi kulüp yönetimi konu hakkında, gecenin coşkusuna ve seyrine hiçbir şeyin engel olmaması için taraftarlarına ‘Hassasiyet’ çağrısı yapmıştı. Konu ile alakalı herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı.

Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği en ilginç taraftar etkinliklerinden biri olan Göztepe Spor Kulübü’nün 94. yıl dönümü kutlamasından ise geriye görülmeye değer görüntüler kaldı.

Editör: Haber Merkezi