İlk yılında büyük bir mucizeye imza atan Egeli gençler, 14 takımlı Üniversiteliler Ligi'ni üçüncü olarak tamamladı.

Uluslararası Buz Spor Salonu'nu hizmete alarak İzmir'de buz hokeyi ve buz pateni gibi sporlarda önemli bir atılım başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek bir uygulamaya imza attı. Buz hokeyinde Türkiye'nin en güçlü ekiplerinden birini yaratan Büyükşehir, kendisine rakip olacak ikinci bir takım daha yetiştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi bünyesinde kurulan hokey takımına hem tesis ve ekipman hem de antrenör ve oyuncu desteği veriyor. Kısa sürede büyük mesafe alan Ege Üniversitesi, henüz ilk yılında 14 takımın yer aldığı Üniversiteler Ligi'ni (Ünilig) üçüncü olarak tamamladı.

Geçtiğimiz yıl Ege Üniversitesi'nin 60 kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde kurulan buz hokeyi takımı, çoğunluğu daha önce bu sporu hiç yapmamış öğrencilerle yola çıktı. Tesislerinin kapısını üniversitelilere açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiçeği burnunda takıma hem malzeme, hem de antrenör desteği verdi. Caner Çalık, Gökhan Demirezer, Yiğit Sakızlı ve Cüneyt Baykan gibi önemli oyuncularını bu genç ekibe veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, böylece güçlü bir takım yaratılmasına katkı sağladı. Ünilig Buz Hokeyi'nde ilk kez yer almasına rağmen büyük başarı gösteren Ege Üniversitesi, son olarak çıktığı üçüncülük maçında Erzurum Teknik Üniversitesi'ni 6-2 ile geçerek bronz madalyanın sahibi oldu.

HEDEFLER BÜYÜDÜ

Sıfırdan başlamalarına rağmen henüz ilk yıllarında kazandıkları bu başarının kendilerini daha da motive ettiğini belirten genç sporcular, önümüzdeki yıl şampiyonluğu hedeflediklerini dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi kadar özel sektörün de desteğini beklediklerini vurgulayan genç oyuncu Caner Çalık, oluşacak rekabetin buz hokeyini daha da yukarılara taşıyacağını söyledi.


İZMİR, (DHA)