GÜLSEN CANDEMİR/İZ GAZETE - Kurucuları arasında Şükrü Saraçoğlu, Hasan Tahsin gibi isimlerin bulunduğu İzmir’in tarihi takımı Altay Spor, Alsancak’ta yapımı süren stadının bitmesini bekliyor. Spor Kulübünün yıllardır kendi sahası dışında top oynadığını bu durumun takımın performansını olumsuz etkilediğini söyleyen taraftarlar. “Artık kendi evimizde maç keyfini yaşamak takımımızı da 1. Ligde görmek istiyoruz” dediler.

ÇABALARIMIZI DUYAN YOK

Altay 1914 Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Göl İz Gazete’ye, yapımı devam eden Altay Alsancak stadının son durumunu değerlendirdi. Göl “Biran önce stadımızın bitmesini bekliyoruz. İstense çoktan biterdi ama bu gidişle bir yıldan önce bitmez bu inşaat. Sosyal medya üzerinde defalarca kampanyalar yaptık. Kulüp yöneticilerimiz Ankara ile sürekli temas halinde ancak inşaat buna rağmen yavaş ilerliyor.” siteminde bulundu.

ATATÜRK’DE MAÇ İZLENMİYOR

Atatürk stadında maç seyretmenin keyifli olmadığını söyleyen Murat Göl “Stat çok büyük olduğu için bir takım sorunlar oluyor, örneğin maç sırasında takımımıza ulaşamıyoruz. Olimpiyat stadı futbol stadı olmadığı için tezahüratlarımız takıma duyuramıyoruz. Kimin gol attığını görmüyoruz orada. Alsancak Stadı’ndayken maç izlemek çok keyifli olurdu koşa koşa giderdik maçlara. Biz yeniden o günleri yaşamak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Karşıyaka Spor’un da statsız olmamasının İzmir futboluna büyük zarar verdiğini söyleyen Göl, “Biz steriz ki şehrin tüm takımları kendi statlarında ve 1. Ligde oynasın. İzmir’de bu anlamda bir duyarsızlık ve ilgisizlik var. Altay’ın Türkiye’de 30 bine yakın öğrencisi var ancak stadı yok. Bu trajikomik durumun biran önce düzeltilmesini istiyoruz. “ diye konuştu.

O STATTA ÖLECEĞİZ

Stadın ismi ile ilgili tartışmalar için de görüşlerini ifade eden Dernek Başkanı “Orada var olduk, o statta öleceğiz. Kesinlikle bizim o stat, o statla var olmuştur Altay. Altınordu’nun da statta adının yer almasını istediğini duyuyoruz. Kulağımıza bazı şeyler gelmiyor değil. Gelip oynasınlar hiçbir ücret de talep etmeyelim ancak isim hakkı bizim.” Diyerek taraftarların görüşlerini aktardı.

STAT İSMİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Altay 1914 Taraftarlar Derneği’nin kurucusu ve eski başkanı Murat Şumar da isim tartışmalarında taraftarın çok net olduğunu söyledi: Stadın Altay’da olması kırmızı çizgimiz. Altay kulübü bir dernek ama Altınordu bir şirket. Devletin stadı bir şirkete vermesi bence çok saçma olur. Onlar para kazanma amacında. Biz takımımızın derdindeyiz. Stat isim hakkı ve reklam gelirleri ile Altay ayakta durur ama şahsa ait bir şirket daha çok para kazanmayı önemser.”

Altay Alsancak Stadının bu yıl bitme ihtimalini görmediğini ifade eden Şumar “İsteseler biter. İzmir’in Milletvekilleri birer maaşlarını verse, destek olsa o stat yine biter. Bizden sonra başlayan statlar bitti Alsancak’taki stat halen inşaat halinde.” diye konuştu.

Tribün Lideri Aytaç Başçı stadın olmamasının takımı olumsuz etkilediğini de söyledi. Beş yıldır statlarını kullanamadıklarını bu yıl maçlarını Menemen’de oynayacaklarını söyleyen tribün lideri Başçı “Altay Spor, Alsancak Stadı kapandıktan sonra küme düştü. Sadece Altay değil Karşıyaka, Göztepe de küme düştü. Şehrin stadının olmaması sadece kulüplerin değil İzmir’in kaybı.” Dedi.

İZMİR’E SAHİP ÇIKSINLAR

Yerel yönetimlerin bu konularda daha fazla sorumluluk almasını beklediklerini söyleyen Başçı “Aziz Kocaoğlu’na çok kızıyorum bu konuda. Kendi şehrinin stadı yok gidip Tire’ye stat yapıyorsun. Tamam oraya da yapılsın ama önce İzmir’in düşünülmesi gerekmez miydi? Yeni Belediye başkanları da bu konuyu es geçiyorlar sanki. Stadın biran önce bitmesi için kampanya başlatabilirler, İzmir’de büyüyüp futbola gönül vermiş herkesin çocukluğunun, gençliğinin geçtiği tarihi bir yer o stat. Şehrin önemli bir değeri burası. Belediye Başkanları, milletvekillerine çağrı yapıyoruz. Biran önce stadımızı bitirsinler, İzmir’in bu önemli sorununa sahip çıksınlar artık.” diye konuştu.

PURÇU: TAKİPTEYİZ

CHP’nin İzmir Milletvekillerinden Özcan Purçu ise stadın yapımını yakından takip ettiğini ifade ettiği konuşmasında iktidar partisini eleştirerek: “Ne büyük statlar yapıldı bugüne kadar, bunu mu bitiremiyorlar. Yetkililer bu işi samimiyetle yapsa, altı ay içerisinde biterdi. 5 yıldan beri sürüncemede, yıkıldı, yapılacak, yapılıyor derken 5 yıl geçti. Bu hızla giderse bir yılda daha sürer. Ben de geçen gün stadın inşaatına bakmaya gittim. Etrafını giydirmeye başlamışlar ama kısa zamanda bitme ihtimali görünmüyor. Ekim ayında TBMM açılıyor, biz İzmir Milletvekilleri olarak bu konunun takipçisi olacağız. Bugüne kadar takipçisiydik zaten. Gerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız gerek milletvekilleri olarak bu sürecin daha hızlı ilerlemesi için uğraşacağız. TBMM’nin gücünü de yanımıza alarak bu konuyla uğraşacağız.” Şeklinde bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi