UEFA Avrupa Gençlik Ligi'nde ilk turda Bulgaristan'ın Levski Sofya takımını eleyen Altınordu U19 Takımı, Sparta Prag'ı Bornova Stadı'nda ağırlıyor. Saat 16.00'da başlayacak müsabakayı Macar Federasyonu'ndan Karako Ferenc, Szert Balazs ve Szalai Balazs hakem üçlüsü yönetecek. Geçtiğimiz günlerde UEFA tarafından akredite edilen Bornova Stadı'nda oynanacak ilk Avrupa kupası maçına giriş ücretsiz olacak.

Futbolseverlerin İzmir Metro'nun Bornova veya Evka-3 istasyonlarından ESHOT'un 358 veya 317 numaralı otobüsleri ile aktarma yaparak stada ulaşabilecekleri, ayrıca stat ile Evka-3 istasyonu arasında ring seferi yapılacağı açıklandı.

Altınordu U19 Takımı Antrenörü Gökhan Ertunç, "Birinci turu geçerek önemli bir başarı sağladık. Sparta Prag karşısında rövanş için avantajlı bir skor elde etmek istiyoruz" dedi.

Karşılaşmanın rövanşı 30 Kasım Çarşamba günü Prag'da oynanacak.

İLK TURLAR GOLLÜ GEÇTİ

Altınordu, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk turda Bulgaristan'ın Levski Sofya takımı ile karşılaştı. İzmir'deki ilk maçı 5-0 kazanan kırmızı lacivertliler, deplasmandan ise 1-1'lik skorla ayrılıp tur biletini aldı. Sparta Prag ise ilk turda Karadağ temsilcisi Mladost Podgorica'yı 4-0 ve 5-0'lık skorlarla mağlup ederek üst tura yükseldi.

BAŞAKŞEHİR İLE HAZIRLIK MAÇI

Öte yandan TFF 1'inci Lig'de son olarak deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 4-1 yenerek 4'üncü sıraya yükselen Altınordu, milli maç nedeniyle lige verilen arayı boş geçirmeyecek. Kırmızı lacivertli ekip, 12 Kasım Cumartesi günü İstanbul'da Spor Toto Süper Lig lideri Medipol Başakşehir'le hazırlık karşılaşması yapacak. Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki müsabaka saat 16.00'da başlayacak. İki kulübün U21 takımları ise saat 13.00'te Fatih Terim Futbol Kompleksi yan sahalarda karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'de son olarak deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek zirvedeki yerini koruyan Medipol Başakşehir'le ciddi bir provaya çıkacaklarını dile getiren Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, "Abdullah Avcı sık sık görüştüğümüz bir teknik adam. Daha önceki milli maç arasında da özel karşılaşma yapmayı planlamıştık, ancak sakat oyuncularımız nedeniyle bu gerçekleşmemişti. Ligde iyi bir çıkış yakaladık, arayı iyi değerlendirmek için Başakşehir müsabakası önemli bir fırsat" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi