Yaptığı açıklamada 1-1 sona eren Bandırmaspor maçından sonra transfer ettikleri futbolcularını miskin, silik ve korkak şeklinde eleştirip, "Paralı askerler, benim sizinle işim bitmiştir. Ara transferde hepiniz gidin. Altyapı ile devam edeceğiz" diyerek kovmasının yankıları devam etti. 

Başkan Özkan'ın Altınordu A.Ş.'nin sahibi olduğunu hatırlatan teknik direktör Hüseyin Eroğlu, "Şirket kendisinin, biz burada görev üstlendik ve çalışıyoruz. Başkanın açıklamaları bizi daha da kamçıladı. 31 Aralık'a kadar daha hırslı olacağız. O gün tekrar bir durum değerlendirmesi yapacağız, belki olay değişir" dedi. Ligde önceki sezon 8'inci haftada, geçen sezon ise 5'inci haftada ilk galibiyetle tanıştıklarını hatırlatan Hüseyin Eroğlu, şunları söyledi:

"Takım bizim takımımız, onlara güveniyoruz. Oyuncularımızla konuştuk, daha iyi olacaklarını söylediler. İstediğimiz seviyede değiliz ancak çıkışa geçeceğiz. Devre arasına kadar kalan 13 maçta en iyisini yapacağız. Yeni transferlerin adaptasyon süreci devam ediyor. Zamana ihtiyacımız var. Örneğin dünkü antrenman müthiş geçti, toparlanacağız."

Başkan Özkan'ın kararına saygı duyduklarını dile getiren kaptan Göksu ise "Kendisi özkaynak projesini bize daha önce de söylemişti. Kötü futbolumuza kızmış. Mutlaka üzüldük ancak büyüğümüzdür. Biz profesyoneliz, bu işten para kazanıyoruz. Kırılma şansımız yok" yorumunu yaptı.

ALKIŞ DA VAR TEPKİ DE

Başkan Özkan'ın henüz 3'üncü haftadan futbolcuları hedef alıp tüm takıma kapıyı göstermesi, farklı yorumlara sebep oldu. Bazı futbolseverler, Özkan'ın zamanlama açısından hatalı davrandığını ve oyunculara ağır sözler sarfettiğini savunurken, bazı kesimler de aykırı başkana destek verdi.

Karara tepki gösterenler, "Altınordu başkanı kendini ne zannediyor, takımı kampta görmeden futbolcuları ateşe atmak ne kadar kolay" derken bazıları da, "Altınordu başkanına bravo. Ruhsuz, sadece para alayım zihniyetindeki futbolcular gitmeli" yorumu yaptılar.

2 YIL ÖNCE ŞAMPİYON OLAN FUTBOLCULARININ ÖNÜNDE EĞİLMİŞTİ

Sıra dışı kararları ve davranışlarıyla dikkat çeken, son olarak transfer ettikleri futbolcuları kovan Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, yine transferle alınıp 2013-14 sezonunda 2'nci Lig'de şampiyon olan futbolcularına eğilerek jest yapmıştı. O sezon sezonun bitimine 2 hafta kala Alsancak Stadı'nda Kızılcahamamspor'u 3-0 mağlup edip şampiyonluğu garantilediğikleri maçın ardından evinden stada gelip soyunma odasına giren Başkan Özkan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu takımla her zaman gurur duydum. Bu şampiyonluk tam bir ekip başarısıdır. Ama sizin emeğiniz herkesten fazla. Sizler terlerinizi akıttınız. Bizlere bu mutluluğu yaşattığınız için sizleri saygıyla selamlıyorum."

Başkan Özkan, altyapı müsabakalarını sahadan canlı izlerken, A takımı ise maç kasetlerinden takip ediyor. Altınordu, transfer ettiği futbolcularla 2012-13'te 3'üncü Lig'de de şampiyon olmuştu.

Editör: Haber Merkezi