İZ GAZETE - Çağdaş Önem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan organizasyon büyük takdir topladı.

Bu yıl 30’uncu yılını geride bırakan ‘Altay Sosyal Dayanışma Derneği’ çatısı altında kurulan gençlik komisyonu, Gaziemir Çağdaş Önem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezindeki öğrencilerle buluştu. Etkinliğe çok sayıda özel ve engelli öğrenci katılım sağladı. Yaklaşık bir haftadır yoğun bir şekilde hazırlıkları sürdürülen etkinlik için rehabilitasyon merkezi süslerle donatıldı. Organizasyon için özel olarak hazırlanan Palyaçolar, engelli öğrenciler ile birçok oyun oynadı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte öğrencilere dağıtılan maskeler ve yüz boyaları büyük mutluluğa neden oldu.

Altay Sosyal Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İz Web Tv’de yayınlanan ‘Şeffaf Dosya’ programının sunucusu Barış Özdil yaptığı konuşmada, engelli vatandaşlara sahip çıkmanın ve onları topluma kazandırmanın önemine değinirken bu tür organizasyonların derneğin en büyük görevleri arasında bulunduğunu belirtti.

Altay’a gönül vermiş gençlerden kurulu bir komisyon olduklarını vurgulayan Barış Özdil, bu tarz çalışmaların sayısının arttırılması gerektiğini ve komisyon olarak bu konuda ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Sözlerine dayanışma mesajı vererek devam eden Özdil, “Ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde Elazığ’da yaşadığımız üzücü olaydan sonra böyle bir etkinlik yaparak toplum içerisindeki dayanışmayı tekrar hatırlamanın önemli olduğunu düşündük, dernek olarak umuyoruz ki bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız” dedi.

Çağdaş Önem Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Turan ise, yapılan bu etkinliğin kendilerini çok mutlu ettiğini ve belirli aralıklarla yapılması gerektiğini belirtti. Altay Sosyal Dayanışma Derneği Gençlik Komisyonu üyelerine de teşekkür eden Turan, “Etkinlik teklifiyle geldiklerinde duyduğumuz heyecanı tarif etmek imkansız, derneklerin ve vakıfların böyle çalışmalar içerisinde bulunması bizleri çok mutlu ediyor” dedi. Uzun saatler devam eden etkinlik Altay Sosyal Dayanışma Derneği logolu pastanın kesimiyle sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi