Göztepe ve Beşiktaş'lı taraftarlar arasında, Ankara'daki Süper Kupa finalinde müsabakanın oynandığı THF Spor Salonu çevresinde kavga çıktı.

Taş ve sopaların kullanıldığı arbedede Ankara Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenlik Şubesi'nde görevli bir memur göğsünden yaralandı. Olay sonrası 33 Göztepe, 2 Beşiktaş taraftarı gözaltına alındı. Gözaltına alınan taraftarların üzerinden 14 döner bıçağı, 6 bıçak, 1 muşta, 1 nunçaku ve 1 çivili sopa çıktı.

Gözaltına taraftarlar serbest bırakıldı.

'BAŞARILI OLACAĞIZ'

Öte yandan Hentbolde Süper Lig'e yükseldiği ilk yıl Avrupa vizesini alan Göztepe, Beşiktaş Mogaz'a bir türlü diş geçiremedi. Göztepe, kupa koleksiyoncusu Beşiktaş Mogaz'a geçen sezon ligde İstanbul'da 34-26, İzmir'de 28-24 yenildi. İlk sezonunda Antalya'da oynanan Türkiye Kupası maçlarında finale çıkan sarı kırmızılı ekip, finalde kupayı 32-22'lik mağlubiyetle Beşiktaş Mogaz'a kaptırdı. Kupa finalisti olduğu için ligi ampiyon tamamlayan rakibiyle dün Ankara'daki Süper Kupa finalinde karşılaşan Göztepe, salondan 32-27 mağlup ayrıldı.  

Süper Kupa finaline kötü başladıklarını söyleyen Antrenör Feridun Dorak, "Henüz maçın başında geriye düştük. Sonradan hücum ve savunmada yaptığımız müdahalelerle iyi oynamaya başlayıp açılan farkı 2 gole kadar düşürdük. Ancak kırılma bölümünde yaptığımız kritik hatalar mağlubiyetimize etken oldu. Yine de takımımın gösterdiği performanstan memnunum. Uyum sürecini atlatarak iyi takım görüntüsü sergiliyoruz. Ligde ve ilk kez katılacağımız EHF Challenge Cup'ta başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi