Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) 2023 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. İzBB Meclisi ocak ayı olağan birinci oturumu, İzBB Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde yapıldı. Yeni yılın ilk toplantısında, komisyonlardan gelen tüm önergeler oy birliğiyle kabul edildi. 

‘GURUR VESİLESİ’

2023 yılının ilk meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer, “Bizler yüzüncü yılın meclis üyeleriyiz. Cumhuriyetin yüzüncü yılında bu görevi ifa ediyor olmak hepimiz için gurur vesilesi… Şehrimize, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

‘BİLİNCİNDEYİZ’

Cumhuriyetin yüzüncü yılında meclis üyeliği görevinde bulunmanın gururunu ve sorumluluğunu yaşadıklarını belirten İzBB CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, şöyle konuştu: “Öncelikle 2023 yılı hepimize, şehrimize, ülkemize güzellikler getirsin. Hepimiz için başarılı bir yıl olsun. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında İzBB meclis üyesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu gururla birlikte büyük bir sorumluluk altında olduğumuzun da bilincindeyiz. Şehrimiz için önemli işler yapmak için gayretimiz artarak devam edecektir.”

‘YENİ İL BAŞKANIMIZLA…’

CHP İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Şenol Aslanoğlu ile beraber azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Aydın, “Geçtiğimiz ay, 5 yıldır CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Deniz Yücel görevinden ayrıldı, milletvekili aday adaylığı oldu. Kendisine yeni yolunda başarılar diliyorum. Bütün grup olarak 5 yıla yakın görev sürecinde gösterdiği çabaya şükranlarımızı sunuyoruz. Merkez Yönetim Kurulumuz Sayın Yücel’den boşalan koltuğa yine partilimiz Sayın Şenol Aslanoğlu’nun görevlendirilmesini kararlaştırdı. Sayın Aslanoğlu’na başarılar diliyoruz. CHP İzmir İl Örgütü olarak bütün çalışmalarda Sayın İl Başkanımızla beraber, azim ve kararlılıkla yürüyeceğimizi buradan bildirmek isterim” diye konuştu.   

‘BAŞARILAR DİLERİM’

CHP İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Şenol Aslanoğlu’na başarılar dileyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise, “2023 yılının hepimize hayırlar getirmesini diliyorum. Yeni il başkanımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ YAPILDI

Toplantıda Denetim Komisyonu’na üye seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu’na; CHP’den Dolunay Bayer ve Gamze Gül Çamur, İYİ Parti’den Kemal Sevinç, AKP’den ise Ali Gönen seçildi.

‘BİLGİSİZLİKTİR’

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, İzBB’nin kuraklık ile ilgili çalışma yapmadığını öne sürdü. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Sayın Grup Başkanvekili, ‘Kuraklıktan söz eden yok’ diyorsa, İzBB’nin çalışmalarını takip etmiyor demektir. Sayın Başkanım, göreve geldiğinizden beri en çok söylediğiniz şeylerden biri kuraklık konusu ve bu konuda birçok çalışma yürütülüyor. Bunlara rağmen, ‘Ağzını açan yok’ demek en hafif deyimiyle bilgisizliğin göstergesidir” açıklamalarında bulundu.

‘O GÖREVİ BIRAKACAK’

CHP İl Başkanı olarak atanan Şenol Aslanoğlu’nun aynı zamanda İzBB’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ortak çalışma yaptığı İş İnsanları Örnekköy Yapı Kooperatifi Başkanı olmasına yönelik eleştiride bulunan AKP Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’ye yanıt, İzBB Başkanı Soyer’den geldi. Başkan Soyer, Aslanoğlu’nun İzBB ile ortak çalışma yürüten yapı kooperatiflerindeki tüm görevlerinden ayrılacağını belirterek, şöyle konuştu: “Buraya gelmeden önce Şenol Bey ile görüştüm, o görevi bırakacağını söyledi. Öyle bir tereddüdümüz yok. Şenol Bey, görevini tüm enerjisiyle tüm yüreğiyle yüklenmeye kararlı olduğu için o görevi bırakacağını ve belediye ile herhangi bir iş yapmayacağını söyledi.”