DEM Parti Ağrım Milletvekili Sırrı Sakık ve DEM Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hazal Aras, Ağrı'da asker ve polislerin taşımalı seçmen olarak oy kullandırıldığını iddia ederek isyan etti. Aras, "Binlerce asker şu an burada oy kullanıyor. Bu vicdan mı bu adalet mi, bu seçim meşru bir seçim mi? Bakın şu askerlere hiçbiri Ağrılı değil" ifadelerini kullanırken Sakık ise oy kullananlara seslenerek, "Allah'ınız varsa, sizin eğer bu Ramazan ayında bir damla kadar inancınız varsa gidin .Ya da size 'şuna oy verin' diyenlere karşı, karşı partiye oy vereceksiniz" dedi.

“Sizi buraya getirenler ahlaksız”

Sakık, taşımalı seçmen olarak geldiği iddia edilen vatandaşlara seslenerek, "Siz ana, baba çocuklarısınız. Eliniz vicdanınızda olacak. Gelip bu kentin iradesini gasp etmeyeceksiniz. Sizi buraya gönderenler ahlaksız. Sizin günahınız yok. Bu şehir sahipsiz değil" dedi.

Zeki İrmez: 8 bin kişi taşımak ne demek?

Şırnak milletvekili Zeki İrmez "İfşa ediyoruz. Hayatında bir kez bile Şırnak'a gelmemiş seyyar seçmenleri görüyorsunuz. İktidar Şırnak'a taşıdığı binlerce asker ve polisle seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışıyor. Bakın nasıl da yüzlerini saklıyorlar. İrade gaspına karşı bu hırsızlığı ve ahlaksızlığı kabul etmiyoruz" dedi. İrmez "Bu halkın iradesine gasptır, 8 bin kişi taşımak ne demek" diye sordu.

Editör: Esra Seyirden