Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) kararıyla İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Şenol Aslanoğlu, il yönetim kurulu ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törende, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar da yer aldı. Aslanoğlu, burada basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

aslanoglu-1

‘ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK’

Çalışmalara hızla başlayacaklarını belirten CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Büyük önder Atatürk’e bağlılıklarımızı bildirerek onun ışığında devam edeceğimizi bir kez daha haykırmak için buradayız. Çok süremiz yok, topu topu son 100 metre. Son 100 metreye girdik. O yüzden daha önce başlayan, tüm arkadaşlarımızın sürdürdüğü şey bugün de devam ediyor. Buradan da saha çalışmasına gidiyoruz; bugün Menderes’te yarın Kemalpaşa’da olacağız. Çalışmalar başladığı gibi devam edecek” diye konuştu. 

‘İNŞALLAH BANA NASİP OLUR’

Göreve atandığı haberini ilk öğrendiğindeki hislerinin sorulması üzerine Aslanoğlu, “İlk haberi aldığınızda zaman tabii ki de bir heyecan hissediyorsunuz. Bu heyecan, örgütümüzün hepsinde var. Güzel bir dönem. İnşallah iktidarın ilk il başkanı olmak da bana nasip olur” dedi. 

‘BU BİR BAYRAK YARIŞI…’

Mevcut yönetim kurulunda revizyon olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Aslanoğlu, “Aynı şekilde devam edecek, bu bir bayrak yarışı. Dün, çok uzun süredir emek veren Deniz Başkan’dan (Deniz Yücel) bayrağı teslim aldım, devam ediyoruz. Koşuyoruz hep beraber. Bazen arkadaşlarımız bayrak değiştirecekler ya da değiştirmeyecekler, göreceğiz. Ancak ‘Böyle bir duralım’ ya da ‘Şöyle bir şey olacak’ gibi bir durum yok. Çalışmalar devam edecek. Örgüt mücadelesini her koşulda her yerde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Duygu Kaya